Hytte til 1 krone?

DinSide stiller meglere og boligselgere til veggs.

Meget spesiell hytte med inntil 22 sengeplasser til 1 krone. Neppe. Foto: Finn.no
Meget spesiell hytte med inntil 22 sengeplasser til 1 krone. Neppe. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skulle bli slutt for 1-kronersboligene på Finn.no. Det var i hvert fall det vi trodde etter at Forbrukerombudet tok affære, og meglerbransjen sluttet seg til forbudet.

Men ser du på fritidsboliger, er det fortsatt mange lokketilbud å finne på Finn.

For meglere benytter seg fortsatt av både 1-kronerstrikset, og å oppgi månedlige utgifter for havne øverst på listene når man sorterer etter pris.

Vi har spurt en rekke meglere og boligselgere om hvorfor de har tillatt fritidsboliger å ligge ute på finn.no med prisantydning 1 krone.

Stokker kortene

- Kan jeg få kjøpe denne for en krone? spør vi Hanne Vadset Knotten i DnB NOR Eiendomsmegling. Hun formidler en fritidsbolig på Godøy.

- Nei. Nå har du misforstått. Selv om det står prisantydning 3 millioner, er det ikke sikkert at selger er villig til å godta 3 millioner kroner som endelig salgssum, sier Vadset Knotten til DinSide.

- Nå er vel heller poenget er at prisantydningen ikke skal settes lavere enn den minste salgssummen selger er villig til å godta, for at det ikke skal være villedende markedsføring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.