Hyttemarkedet på vei ned

Det ble omsatt 9 prosent færre fritidsboliger i 2. kvartal 2008 enn i samme kvartal året før.

Vi selger og kjæper færre hytter enn i fjor, viser ferske tall fra SSB. Foto: Colourbox.com
Vi selger og kjæper færre hytter enn i fjor, viser ferske tall fra SSB. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig har prisene på fritidsboliger økt med ti prosent. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Les også: Vent med hyttekjøp

Færre solgte, men prisene økte

Det ble omsatt 2.100 bebygde fritidseiendommer i fritt salg i 2. kvartal i år. Sammenliknet med samme kvartal i fjor er det en nedgang på 9 prosent. Gjennomsnittsprisen per omsetning for disse eiendommene var 1,4 millioner kroner, en vekst på 10 prosent sammenliknet med 2. kvartal i fjor. Vestfold hadde den høyeste gjennomsnittsprisen per omsetning med 2,8 millioner kroner, fulgt av Vest-Agder med 1,9 millioner kroner. Omsetning av hytte eller fritidshus på festet tomt inngår ikke i disse tallene.

Hva er hytta di verdt? Prøv vår hyttekalkulator

Liten endring i boligomsetningen

I 2. kvartal 2008 ble det tinglyst 19.500 omsetninger av bebygde boligeiendommer i fritt salg. Det er omtrent like mange som i 2. kvartal 2007. Prisen per omsetning for disse eiendommene var på 2,4 millioner kroner, en vekst på 4 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Sett i forhold til foregående kvartal steg gjennomsnittsprisen med under 1 prosent. Oslo har fortsatt den høyeste boligprisen per omsetning for 2. kvartal i år med 3,5 millioner kroner, det samme som i 2. kvartal 2007. Deretter følger Akershus med en gjennomsnittlig omsetningspris på 2,9 millioner kroner. Omsetning av borettslagsleiligheter inngår ikke i disse tallene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer