Hytteparadis i Danmark

Kan du ta del i hytteparadiset i Danmark?

Publisert
Sist oppdatert

Norsk i Danmark

Lyst på hytte, men synes det er blitt for dyrt her til lands? Kanskje du burde vurdere et sommerhus i Danmark fremfor en vanlig norsk hytte?

Rett nok er det ikke alle forunt å ha tilgang til det ganske danske land. Men det finnes heldigvis så mange unntak og smutthull, at det kan være smart å sjekke en ekstra gang om du kunne være en av de privilegerte.

Interessert i hva du kan få for rundt en million danske kroner? Her finner du eksempler på fem hus til rundt en million kroner, og ett til 1,5 millioner:

Seks dejlige danske sommerhus.

Kjedelig særregel

Men først til de kjedelige fakta: I utgangspunktet er det ikke mulig for utenlandske statsborgere å kjøpe fast eiendom i Danmark, med mindre at de har bodd minimum fem år i landet, opplyser det danske justisdepartementet.

Denne regelen har danskene nemlig klart å opprettholde, senest i forbindelse med Maastricht-traktaten i 1991/92. Regjeringen klarte da å få inn et forbehold knyttet til utenlandske statsborgers mulighet til å kjøpe fast eiendom. Uten at det står skrevet noe sted, er denne reglene nok hovedsakelig myntet på at man ikke ønsker å åpne det danske sommerhusmarkedet for noen millioner tyskere. Om noen få danskeglade nordmenn finner veien til et dansk sommerhus, er antagelig et mindre problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer