- Hytteprisene skyter i været

En sannhet med store modifikasjoner.

HELE HISTORIEN: Det er ikke alltid så enkelt at man entydig kan rapportere at hytteprisene stiger.  Foto: Colourbox
HELE HISTORIEN: Det er ikke alltid så enkelt at man entydig kan rapportere at hytteprisene stiger. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått med deg overskriftene i dag og i går som forteller at hytteprisene skyter i været?

I timene etter at Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) og Finn presenterte den årlige analysen av hyttemarkedet på fjellet, poppet artikler med følgende overskrifter opp i landets mange nettaviser:

- Hytteprisene stiger - Har du hytte her, kan du le hele veien til banken - Hytteprisene stiger videre - sjekk de råeste vinnerne- Hyttejubelen er tilbake- Hytteprisene skyter i været

Det er ikke løgn. Det er ingen som har hørt feil, lurer deg, eller bedriver ren gjetning. For ifølge hyttemarkedsundersøkelsen steg prisene med 7 prosent (4,8 prosent justert for inflasjon) fra 2008 til 2009. Ingen sjokkmelding etter prisknekken i 2008, men likevel hyggelig nytt. Men det er likevel bare en liten del av sannheten.

Så før du slipper jubelen helt løs, bør du lese dette.

Hyttemarkedet er ikke friskmeldt ennå. Akkurat som i det ordinære boligmarkedet, så er det de beste objektene som blir solgt først. Og i krisetider er det bare de beste objektene som blir solgt. Det kan være vanskelig å få solgt de aller dyreste boligene, men gode boliger med bra standard i populære områder selges fortsatt til en fornuftig pris. Kanskje ikke like mye over takst, kanskje ikke like fort, men de selges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.