Hytter opp 30 prosent

Prisen på hytter og fritidshus har økt med 29 prosent siden i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

Gjennomsnittsprisen for omsatte hytter og fritidshus i fritt salg økte med 29 prosent fra 1. kvartal 2006 til 1. kvartal 2007, og endte på 1.150.000 kroner, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) i dag.

Det ble omsatt 2.100 hytter og fritidshus i fritt salg i 1. kvartal i år. Dette er 17 prosent mer enn i samme kvartal i fjor.

Gjennomsnittsprisen per omsetning var 1.150.000 kroner, en vekst på 29 prosent sammenliknet med 1. kvartal i fjor.

Nesten 40 prosent av hyttene og fritidshusene ble omsatt for over én million kroner, mens en tilsvarende stor andel kostet under 400.000 kroner. Buskerud hadde den høyeste gjennomsnittsprisen med 1,8 millioner kroner, deretter fulgte Vestfold og Vest-Agder med henholdsvis 1,6 og 1,5 millioner kroner. Festetomter inngår ikke i SSBs statistikk.

Volatile

Det store problemet med hyttepriser er at de er konjunkturfølsomme. Så konjunkturfølsomme at vi trolig bør være minst dobbelt så engstelig for hyttekrakk som for boligkrakk.

Og selv om man ikke skulle være spesielt engstelig for boligkrakk, bør man likevel være varsom med å tro på endeløs fortsatt sterkt vekst i hytteprisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer