Unødvendige innenlandsreiser frarådes

Hyttetaket må måkes, men hvordan?

Forsikringsselskapene opplyser om hundrevis av snøtyngdeskader på hyttetak, som kan gi avkortning på forsikringen. De ber deg imidlertid tenke alternativt for å få vekk snøen.

LOV Å VÆRE PÅ HYTTA: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet forteller til Dagbladet TV at det er flere grunner til at det ikke er innført hytteforbud. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga oppfordret myndighetene hytteeiere i Oslo og omegn om å ikke drar på hytta.

Men, hva gjør du hvis den trenger helt nødvendig tilsyn - for eksempel det å måke snø av taket?

Hundrevis av snøtyngdeskader

Det er nemlig slik at snøtyngdeskader på hyttetak slett ikke er uvanlig, ifølge forsikringsselskapene:

  • Siden 2018 har Fremtind registrert vel 800 skader grunnet snøtyngde blant kundene sine, og dissse skadene er estimert til om lag 37 millioner kroner.
  • Gjensidige registrerte sist vinter 130 snøtyngdeskader.

- Nå er det mye snø i fjellet igjen, og hytte-restriksjonene gjør flere bekymret for kritiske snømengder på hyttetaket, sier tømrer og produktutvikler Simon Andre Olsen i Gjensidige.

Kan gi forsikringsavkortning

De fleste hytteforsikringer dekker skader som følge av snøtyngde, men det følger også et eget ansvar om å måke snø for å forhindre at skader skjer, ifølge Olsen.

- Mange steder kan selv de hyttene som er dimensjonert for å tåle mye snø, få skader om du ikke passer på snømengden, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer