I bruk: Bildekvalitet og fjernkontroll

Prisen tatt i betraktning lot vi oss overbevise av billedkvaliteten, men et par irritasjonsmomenter fant vi.

Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til LGs folkemodell leveres denne Samsung-modellen med innebygget TV-tuner, og i vår bok er det et klart pluss.

Generelt er vi fornøyd med billedkvaliteten, men vi noterer at også denne skjermen er kresen på kvaliteten på bildesignalene. Innehavere av et digitalt parabol-, eller kabelanlegg har altså en stor fordel.

Vi brukte komponentinngangen når vi spilte av DVD-filmer, og DVI-inngangen når vi brukte skjermen som PC-monitor. Ved DVD-avspilling i progressiv scan modus viste naturlig nok skjermen seg fra sin beste side. Her kjøres raske og intense actionscener uten problemer med etterslep eller hakking.

Naturlig

Uten å ha hatt LG-skjermen side om side med Samsungen er det vanskelig å kåre noen klar vinner. Det er imidlertid et poeng at LG-skjermen krevde et langt høyere kontrastnivå enn Samsungen.

Vi syntes også at fargemetningen er fin, noe som spesielt var synlig på ansiktskonturer, hudtoner kommer for eksempel godt ut av det på denne skjermen. Det ser naturlig ut, uten at det går for mye på bekostning av detaljnivået

Av bildeforbedringsteknikker er det Samsungs DNIe funksjon som gjelder. Den reduserer støy i bildet, samtidig som den øker detalj- og hvitnivå, samt kontrast. I likhet med Philips-skjermene, kan du også vise 50 % av skjermen med og 50% uten bildeforbringen aktivert. Ikke særlig nyttig, men en artig skrytedetalj om du vil imponere venner og kjente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer