I bruk: Bildekvalitet og som PC-skjerm

Mens datamulighetene er like gode, er TV-kvaliteten langt bedre enn på 26-tommeren. Heldigvis.

Publisert
Sist oppdatert

Der 26-tommeren lokket med kraftige farger og svakt detaljnivå, virker det som om 30-tommeren har et mer nøytralt bilde. Dette er spesielt merkbart ved vanlige TV-sendinger, der TVen heller ikke virker særlig kresen på TV-signalene.

I forrige runde ga vi lillebroren en god del pepper fordi den ikke klarte å vise detaljene i krøllene til Snoop Dogg. Da er det godt å kunne konstatere at dette ikke er noe stort problem her. Detaljnivået er med andre ord langt bedre.

Det bør imidlertid presiseres at sortnivået kunne vært mye bedre. I praksis blir ikke mørke partier helt sorte, men i stedet mørkegrå.

På baksiden har TVen to scartinnganger, DVI, S-video, og komponentinngang. I likhet med 26-tommeren gjør imidlertid TVen selv signalene progressive. Har du dermed investert i en riktig god PAL-progressiv DVD-spiller, får du altså ikke utnyttet denne.

Enkel i bruk

TVen er ikke av de mest avanserte vi har testet. Vi savner blant annet bilde-i-bilde funksjon, og splitscreen på tekst-TVen. Her får du i stedet mix-løsningen, altså at teksten kommer oppå selve TV-bildet. Tekst-TVen kunne også vært raskere, 10 siders minne er ikke mye å skryte av i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer