I bruk: Bildekvalitet

På dårlige flatTVer vil du ofte legge merke til hakkete bilder og sløreeffekter ved raske bevegelser i bildet. Hovedproblemet er treg responstid. Heldigvis er ikke det noe problem her.

Publisert
Sist oppdatert

Den oppgitte responstiden på Xentiaen er 16 ms, og i praksis klarte TVen seg godt under heftige actionsekvenser. Som på flatTVer generelt ble imidlertid bildet hakket bedre når vi fikk TV-signalene via vår kabelTV-tuner. Vi noterer videre at denne 32-tommeren på langt nær er så kresen på signalkvaliteten ved TV-sendingene som for eksempel 32-tommeren fra Fujitsu Siemens.

TVen har en komponent- og to scart-innganger. Vi fikk kun prøvd via scart-inngangen denne gangen, og som vanlig blir filmopplevelsen bedre ved DVD enn via TV-kabelen. Kanskje mer interessent er at vi også prøvde et par HD-sekvenser som du kan lese mer om her.

Sortnivå og detaljer i bildet

Sortnivået på Xentiaen er helt ok, men som på LCD-TVer flest blir det ikke helt svart, men mer veldig mørkt grått.

Et vanlig problem er at du mister detaljene i de mørke partiene hvis du justerer TVen slik at den skal bli mørkest mulig. Et formildende trekk er likevel at Grundigen ser ut til å ha et høyere detaljnivå enn mange av sine konkurrenter i slike situasjoner. Vi hadde for eksempel Sharps 45-tommers LCD-TV ved siden av Xentiaen under testen, og her var det Grundigen som vartet opp med mest detaljrikdom i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer