I bruk: Bildekvalitet

Mens skjermen overbeviser som PC-monitor, når den ikke helt opp når det gjelder billedkvalitet på TV og DVD.

Publisert
Sist oppdatert

Ved første øyekast tipper vi de fleste vil være fornøyd med TV-bildet. Fargene er kraftige, og det ser litt glossy ut.

Plassert side om side med en tradisjonell billedrørs-TV blir det imidlertid tydelig at LCD-skjermen faller gjennom. Selv om svart faktisk er svart, går det på bekostning av detaljnivået i mørke partier.

Eksempel: På Starsky&Hutch-DVDen har Snoop Dogg en gigantisk afro. På LGen så den ut som en eneste stor svart masse – mens du på billedrørs-TVen kunne se – om ikke alle hårstråene, så i hvert fall tydelige krøller. Det samme ser du også der to personer har på seg mørke dresser. På LCDen forsvinner detaljnivået. Du kan selvfølgelig endre kontrast, lysstyrke og skarphet, men helt bra blir det ikke.

Står høy billedkvalitet øverst på din prioriteringliste holder altså ikke LGen mål.

Men ikke alt er galt

TVen har ikke problemer med raske bevegelser i bildet, noe som enkelte plasma-modeller sliter med. TVen har for øvrig to scart-innganger, samt komponentinngang. Vi noterer imidlertid at TVen selv gjør signalene progressive. Har du dermed investert i en riktig god PAL-progressiv DVD-spiller, får du altså ikke utnyttet denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer