I bruk: Bildekvalitet

Det er lite å si på brukervennligheten og liker du skarpe bilder er dette definitivt noe for deg. Spørsmålet er om det blir for skarpt?

Publisert
Sist oppdatert
I bruk: Bildekvalitet
[Ugjyldig objekt (NAV)]


I likhet med 30-tommeren er det utallige innstillingsmuligheter slik at du kan skreddersy bildet etter egen smak. De gode on-screen menyene gjør også sitt til at finjusteringen blir en enkel affære.

Skarpheten

Når vi kun brukte Sharp-TVen ble vi imponert over skarpheten og detaljene i bildet. Plassert side ved side med plasmamodellen til Philips ble imidlertid inntrykket noe moderert.

For det første var bakgrunnsfargene – med standardinnstillinger på begge modellene – svært ulike. Dette gjaldt spesielt rødnyansene, noe som var spesielt tydelig når vi studerte ansikter på de to TV-skjermene. I tillegg la vi merke til at enkelte detaljer i de mørkeste områdene faktisk var noe mer tydelige på Philipsen. Skarpheten til Sharp har altså sin pris.

Etter vår oppfatning er Sharps TV-bilde litt mer ”glossy”, du får litt glansbildefølelse. Til sammenligning syntes vi Philipsen ga et mer naturlig inntrykk. Hvilken modell som er mest korrekt er likevel ikke lett å si. Her vil nok personlige preferanser være avgjørende.

Husk imidlertid at begge modellene uansett gir deg store muligheter til å finjustere fargemetningen og skarphetsgraden.

DVD-kvaliteten er god, men vurderer du å kjøpe denne TVen anbefaler vi at du også investerer i en PAL-progressiv DVD-spiller, det gir enda bedre detaljer i bildet.

Finesser

I bruk: Bildekvalitet


Også denne modellen har bilde- i bilde (PIP-funksjon), slik at du kan se hva som går på TVen samtidig som du ser på DVD-film. Dette er en finesse vi etterhvert setter stadig større pris på. Legg imidlertid merke til at PIP-funksjonen ikke fungerer mot PC-inngangen.

Du kan velge størrelse på PIP-skjermen, og hvor den skal plasseres i bildet. Du kan også velge såkalt splitscreen, det vil si at 50 prosent av skjermen viser TV-bildet, mens resten viser DVD-filmen.

Også tekst-TVen er utstyrt med splitscreen-funksjon. Dette er meget praktisk for deg som ikke vil gå glipp av fotballkampen, samtidig som du sjekker hva oddsen står i på tekst-TVen. Tekst-TVen er for øvrig relativt rask, og synes du bokstavene blir for små kan du øke størrelsen.

Betraktningsvinkel

I bruk: Bildekvalitet


Sharp oppgir at denne modellen har en betraktningsvinkel på 170 grader. Det er faktisk mer enn Philips oppgir på sin plasmakonkurrent, og holder i massevis. I praksis holder vi likevel en knapp på plasmaskjermen på dette punktet, spesielt hvis du står ovenfra og ser ned på TV-skjermen.

Det er imidlertid ingen tvil om at plasmaskjermenes forsprang på dette punktet er i ferd med å bli oppspist.

Sharp får imidlertid et stort pluss i boka for den tilt- og dreibare TV-foten. Det er en finesse vi savnet på Philips.

Gå videre i testen:

Glitrende som PC-monitor

Eller gå rett til de andre kapitlene:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer