

Vi likte bildekvaliteten, men det må poengteres at skjermen er kresen på kvaliteten på bildesignalene. Dette er forøvrig ingen overraskelse. Jo større TV-skjermen er, jo mer avslørende blir det hvis du har slapp kvalitet på kabelanlegget der du bor.
Når vi kjørte DVD var - ikke uventet - bildekvaliteten meget bra. Medieboksen gjør forøvrig automatisk om bildene til progressive signaler. Dette kan være en fordel for deg som ikke har en PAL-progressiv DVD-spiller, men er kanskje litt irriterende om du allerede har brukt ti-tusenvis av kroner på en progressiv spiller.
Naturlig bilde
Den store fordelen til Philips er at den leverer sterke og intense farger som likevel virker naturlige. Generelt er vi også begeistret for detaljnivået. Ved direkte sammenligning med Sharps 37-tommers LCD-skjerm konstaterer vi likevel at den ikke er like skarp i konturene som LCD-skjermen.
Hvilken av de to skjermene som gir det riktigste bildet er ikke lett å si, men generelt holder vi nok en liten knapp på Philipsen. Husk likevel at begge modellene har utallige innstillingsmuligheter slik at det er en enkel sak å finne bildeinnstilinger etter din egen smak. Igjen må vi gi honnør for at det er lett å fininstille TV-bildet.
Bildeforbedring


I likhet med de fleste andre TV-produsentene har Philips flere bildeforbedringsteknikker, som blant annet:
- Pixel Plus, som skal øke linje og piksel-antallet, og i tillegg justerer kvaliteten slik at bildene blir skarpere.
- Digital Natural Motion for stabile bilder og konturer på bilder med raske bevegelser.
Finesser: Flere bilder i bildet

TV'en har tidsinnstilt avslag som går fra fem til 180 minutter, timer, barnesikring og zoomfunksjon opp til 16 ganger. Det vi satte mest pris på var likevel bilde i bilde funksjonene.
Her kan du velge om du vil dele skjermen i to, eller om du vil se 3, 8 eller hele 12-kanaler. Du får riktignok bare lyd fra en om gangen, men det er enkelt å hoppe fra kanal til kanal.
Også tekst-TVen er rask, og kan aktiveres som splitscreen. Det gir pluss i vår bok.
Betraktningsvinkel og TV-fot

Generelt er det langt bedre å se på en plasma-TV enn en LCD-modell om du skulle bli plassert langt ut på siden i TV-stua. Philips oppgir at TV'en har en betraktningsvinkel på 160 grader, og her overdriver de i hvert fall ikke. Vår erfaring var at betraktningsvinkelen var meget god.
Legg imidlertid merke til at den medfølgende TV-foten ikke er drei- eller tiltbar. Dette er faktisk svært praktisk for deg som ikke skal henge TVen på veggen, og vi skulle gjerne hatt denne finessen også her.
Og når vi først er i det pirkete hjørnet tar vi også med at foten er usedvanlig bred. På grunn av fotens utforming var det faktisk bare på håret at vi fikk plass til TV'en på vårt TV-bord, et bord som for øvrig ikke hadde noen problemer med 50-tommeren fra Pioneer. Også foten på Sharps 37-tommer er lysår bedre. Den TVen sto faktisk like stødig selv om omkretsen på foten var av et slikt kaliber at den passet oppå forsterkerbordet, som altså er under halvparten så stort som TV-bordet vårt.
Fotens utforming kunne med andre ord vært klart bedre.