I bruk: Bildekvalitet

Bildene på denne AQUOS-modellen kjennetegnes spesielt ved at de er skarpe.

Publisert
Sist oppdatert
I bruk: Bildekvalitet
[Ugjyldig objekt (NAV)]
I bruk: Bildekvalitet


Førsteinntrykket var at bildet var skarpt og at det var relativt kraftige farger. Etter vår oppfatning var fabrikkinnstillingene noe mørke, men fortvil ikke: Utallige innstillingsmuligheter gjør det nemlig mulig å skreddersy bildet, slik at du får det akkurat slik du vil.

Tilnærmet selvforklarende on-screen menyer gjør for øvrig finjusteringen til en enkel affære.

Kvalitet på TV-sendingene

Jo større skjermen er, jo tydeligere blir det hvis TV-signalene dine er av laber kvalitet. Dette merker du også på denne modellen, men vi noterer i margen at Sharps modell ikke er like kresen på bildesignalene som enkelte konkurrenter.

Vi hadde for øvrig en 37-tommers plasma-TV fra Philips side om side med AQUOS-modellen. Ved direkte sammenligning var bakgrunnsfargene – med standardinnstillinger på begge modellene – noe ulike. Hvilken modell som var mest korrekt klarte vi imidlertid ikke å avgjøre, og uansett kunne begge TVene fininnstilles så forskjellene ble utjevnet.

I bruk: Bildekvalitet


I tillegg til vanlig kontrast, lys, farge og skarphetsjustering kan du aktivere en utvidet fargehåndteringsmeny og variere graden av støyreduksjon på bildet.

Ved avspilling av DVD-filmer blir som vanlig bildekvaliteten langt bedre, komponentinngang på medieboksen gir også pluss i boka for deg som har en PAL-progressiv DVD-spiller.

Vi setter også pris på at medieboksen er utstyrt med en PC-inngang.

Betraktningsvinkel

Selv om LCD-TVene blir stadig bedre, er plasma-skjermene fremdeles å foretrekke når det gjelder betraktningsvinkel. Sharp oppgir imidlertid at denne modellen har en betraktningsvinkel på 170 grader. Det holder for de fleste av oss.

Den tiltbare (10 grader framover og 8 bakover) og dreibare foten (10 grader til høyre eller venstre), gjør i tillegg at det er lett å stille TVen slik at seerne får et godt bilde. Også det gir pluss i vår bok.

Bilde i bilde og splitscreen

Splitscreen: NRK1 til venstre, og tekst-TVen til høyre.
Splitscreen: NRK1 til venstre, og tekst-TVen til høyre. Vis mer


Via en hurtigknapp på fjernkontrollen kan du også aktivere bildet i bildefunksjonen, som gir deg 50 prosent TV- og 50 prosent video-bilde. Praktisk.

Vi liker også at tekst-TVen kan ses i splitscreen-modus. Det gjør det enkelt å sjekke statusen på de andre fotballkampene, samtidig som du følger en live-sending. Tekst-TVen er for øvrig av det relativt raske slaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer