I bruk: Bildekvalitet

For oss virker det som om Grundigs TV-bilde er mer nøytralt enn mange av konkurrentenes. Det tror vi er et fornuftig valg.

Publisert
Sist oppdatert
I bruk: Bildekvalitet
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Enkelte TV-produsenter faller for fristelsen til å friske opp TV-bildet, for eksempel ved å øke fargemetningen og skarpheten. Resultatet kan ofte bli bra – spesielt når du står på avstand, men samtidig risikerer du å miste en del nyanser og detaljer i bildet.

På denne Grundig-modellen slipper du dette problemet. Her er detaljene finstemte slik at grått er grått, og svart er svart. TV-bildet er i tillegg rolig, noe som gjør det behagelig å se på, selv etter flere timer i sofaen.

Etter vår oppfatning er bildekvaliteten meget overbevisende, og vi konstaterer at Grundigs LCD-modell ikke er like kresen på billedsignalene som enkelte andre test-TVer. Det er et tegn på at DNC-finessen (forbedring av billedkvalitet ved svake signaler), fungerer slik den skal.

Trykk her for å se hvordan TVen fungerer som PC-monitor

Likevel godt med innstillingsmuligheter

I bruk: Bildekvalitet


Vil du fininnstille er heller ikke det noe problem, on-screen menyene er relativt enkle å forstå. Skulle du likevel klare å stille deg helt bort, kan du redde deg inn igjen ved å gjenopprette fabrikkinnstillingene.

Som vanlig kan du velge mellom å øke eller minske kontrast, lysstyrke, skarphet og farge. Fargetemperatur og bildekontrast kan også settes på ideal, kald, varm og brukerdefinert.

En annen finesse er at du kan fryse bildet, men bortsett fra at det er morsomt når du skal skryte til venner og kjente har det jo ikke særlig betydning.

Betraktningsvinkel

I bruk: Bildekvalitet


Betraktningsvinkel er alltid et tema på LCD-skjermer, og pleier du å hoppe opp og ned foran TVen bør du antagelig velge en plasma-modell. For oss vanlige som sitter i sofaen når TVen står på, er ikke dette noe problem. Grundig oppgir for øvrig en betraktningsvinkel på 170 grader. Det skulle holde selv for gjester du plasserer relativt langt ut på sidelinjen.

TV-foten er imidlertid ikke vendbar, slik som hos blant annet Bang & Olufsen.

Bilde i bilde

I bruk: Bildekvalitet


Bilde i bilde eller PIP-funksjonen, er en nyttig finesse. Det gir deg mulighet til å se hva som går på TVen samtidig som du ser på DVD-film. Du kan velge størrelse på PIP-skjermen, og hvor den skal plasseres i bildet. Du kan også velge såkalt splitscreen, det vil si at 50 prosent av skjermen viser TV-bildet, mens resten viser DVD-filmen.

Også tekst-TVen er utstyrt med splitscreen-funksjon. Dette er meget praktisk for deg som ikke vil gå glipp av fotballkampen, samtidig som du sjekker hva oddsen står i på tekst-TVen. Tekst-TVen er for øvrig relativt rask, og synes du bokstavene blir for små kan du øke størrelsen.

Trykk her for å gå videre i testen


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer