I bruk: Bildekvaliteten

Det hjelper ikke at TVen er slank og lekker hvis bildet er dårlig. Og er den brukervennlig? Etter tre ukers intensiv bruk er svaret klart.

Publisert
Sist oppdatert

Du har fire forhåndsinnstilte bildemoduser, Live-Standard-Film-PC/Game, samt Bruker – som du selv kan justere etter eget ønske. Personlig likte vi Film-modusen svært godt på nettopp film, mens vi brukte egeninnstillingene på TV-kanalene.

Konklusjonen er enkel. I all hovedsak er nemlig bildene krystallklare og har et meget bra sortnivå. Men vær klar over at TVen er svært kresen på billedkvaliteten fra TV-kanalene.

Hos oss falt for eksempel TVNorge gjennom, med duse detaljer som resultat. Sliter du med dårlig TV-signal der du bor, bør du altså være klar over dette på forhånd. Vi antar at de med digitale paraboler vil ha en kjempefordel her.

På NRK og TV2, samt DVD-filmene Istid, Gladiator, To tårn, Lene Marlins nye og Willow var det imidlertid glitrende kvalitet.

Spesielt må vi gi honnør til fargene og kontrastnivået. På filmer du kjenner godt åpner det faktisk for detaljer du før ikke har lagt merke til. Det er tydelig at tiden er i ferd med å løpe ut for vår gamle 100hz billedrørs-TV. Billedkvaliteten ved tilkopling av PC kan du lese mer om her.

Betraktningsvinkel

Den største svakheten med LCD-skjermer er begrensninger i betraktningsvinkelen. Heldigvis gjør denne TVens brede synsvinkel at seeropplevelsen blir god, selv for gjester som blir plassert relativt langt ut på sidelinjen. Vel på plass i TV-stolen er det bare velstand, men første gangen du reiser deg opp foran TVen vil du sikkert stusse over at fargene forandrer seg. Dette er ingen feil, men kun et resultat av dagens LCD-teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer