I bruk: Bildekvaliteten

Det hjelper ikke at TVen er slank og lekker hvis bildet er dårlig. Og er den brukervennlig? Etter tre ukers intensiv bruk er svaret klart.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du har fire forhåndsinnstilte bildemoduser, Live-Standard-Film-PC/Game, samt Bruker – som du selv kan justere etter eget ønske. Personlig likte vi Film-modusen svært godt på nettopp film, mens vi brukte egeninnstillingene på TV-kanalene.

Konklusjonen er enkel. I all hovedsak er nemlig bildene krystallklare og har et meget bra sortnivå. Men vær klar over at TVen er svært kresen på billedkvaliteten fra TV-kanalene.

Hos oss falt for eksempel TVNorge gjennom, med duse detaljer som resultat. Sliter du med dårlig TV-signal der du bor, bør du altså være klar over dette på forhånd. Vi antar at de med digitale paraboler vil ha en kjempefordel her.

På NRK og TV2, samt DVD-filmene Istid, Gladiator, To tårn, Lene Marlins nye og Willow var det imidlertid glitrende kvalitet.

Spesielt må vi gi honnør til fargene og kontrastnivået. På filmer du kjenner godt åpner det faktisk for detaljer du før ikke har lagt merke til. Det er tydelig at tiden er i ferd med å løpe ut for vår gamle 100hz billedrørs-TV. Billedkvaliteten ved tilkopling av PC kan du lese mer om her.

Betraktningsvinkel

Menyene ved bruk av memory sticken er selvforklarende
Menyene ved bruk av memory sticken er selvforklarende Vis mer


Den største svakheten med LCD-skjermer er begrensninger i betraktningsvinkelen. Heldigvis gjør denne TVens brede synsvinkel at seeropplevelsen blir god, selv for gjester som blir plassert relativt langt ut på sidelinjen. Vel på plass i TV-stolen er det bare velstand, men første gangen du reiser deg opp foran TVen vil du sikkert stusse over at fargene forandrer seg. Dette er ingen feil, men kun et resultat av dagens LCD-teknologi.

Alt i alt er TVen enkel å bruke, med fjernkontroll og on screen-display på skjermen er det meste selvforklarende.

Memory stick

Foran på MRU-enheten er det en egen inngang for Sonys egne minnebrikker av typen Memory stick. Herfra kan du altså vise årets feriebilder i eget slideshow, eller se på video-opptakene av poden.

MemoryStick
MemoryStick Vis mer


Dette er selvsagt glimrende for alle som har et digitalkamera fra Sony. Har du derimot kamera fra konkurrentene må du imidlertid finne fram egne kabler og koble til. Vi falt i denne gruppen.

Etter å ha lett fram kabelen, hadde vi ingen problemer med å se filmsnutter og bilder fra vårt Canon G3-kamera. På en TV i denne prisklassen skulle vi imidlertid ønske at Sony også hadde spandert på seg et par andre innganger, for eksempel til Compact Flash-minnekort.

Tekst-TV

Det er 250 siders minne på tekst-TVen, men akkurat her syntes vi det kunne vært bedre. Det gikk ofte for seint å bla seg fram til ønsket side, og dette gjaldt selv på sider du ofte besøker.

Sony gir deg forøvrig valget mellom å se bare tekst-TVen på mørk bakgrunn, eller en gjennomsiktig tekst oppå selve TV-bildet. Svakheten med denne løsningen er at du både får problemer med å lese teksten og å se TV-bildet. Her har vi mer sans for split-screen, slik blant annet Philips har. Det vil si at halvparten av skjermen viser TV-programmet, mens resten viser tekstsiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer