I bruk: Billedkvalitet på TV & DVD

ViewSonicen er en LCD-TV, og vi kjenner igjen et par svakheter fra våre andre testkandidater. Alt i alt ble vi likevel positivt overrasket.

Publisert
Sist oppdatert

Som LCD-TVer flest kunne sortnivået vært bedre; det blir mer veldig mørkt enn helt svart. Vi noterer likevel at TVen, i motsetning til mange av LCD-konkurrentene, ikke har noe særlig problem med raske bevegelser ved TV-bruk. For spesifikasjonselskerne kan vi nevne at den oppgitte responstiden er på 18 ms, og uansett: Dette oppleves ikke som noe problem i praksis.

Som vanlig har vi testet denne TVen både med analoge TV-signaler, og med signaler fra en digital-kabelTV-tuner fra Force. (Du får full test av Force-tuneren i januar!)

Og nok en gang er forskjellene merkbare: Ved digitale TV-signaler er det helt tydelig at det er mindre forstyrrelser i bildet, og fargene og detaljene blir tydeligere. Det betyr altså at du som ikke har en digitaltuner, men kjører analoge TV-signaler, bør være forberedt på at ViewSonicen er kresen på signalkvaliteten.

Ved DVD

TVen har to scartinnganger (en med RGB) og komponentinngang. Av disse to brukte vi stort sett komponentinngangen, da denne ga hakket bedre bilde. Alt i alt, er det likevel lite å trekk ved DVD-avspilling.

Den beste LCD-TVen vi hittil har testet er Philips 32-tommer med Ambilight, og heller ikke ViewSonicen når helt opp til dette nivået. Spesielt når vi kjører analoge TV-signaler er det tydelig at bildebehandlingen i Philipsen er vassere. Likevel, ViewSonicen er ikke så langt bak, og er i tillegg omtrent 10.000 kroner rimeligere i innkjøp. Det gjør den etter vår oppfatning meget konkurransedyktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer