I bruk: God på DVD, og overraskende på PC

Tatt i betraktning av at vi kjørte TV-signalene gjennom vår gamle videospiller er det vanskelig å gi noen klar dom på TV-kvaliteten. Nok en gang får vi imidlertid bevist plasma-skjermenes fordeler og ulemper.

Publisert
Sist oppdatert

I likhet med de andre TVene i denne størrelsen er skjermen kresen på signalene. Tatt i betraktning at vi brukte vår gamle VHS-spiller kom likevel de aller fleste kanalene godt fra det. Unntaket var nok en gang TVNorge, som konsekvent er den kanalen hos oss som har dårligst kvalitet. Her ble bildet slørete og hakkete ved raske bevegelser.

Hvor mye av dette som skyldes at TV-signalene gikk gjennom videoen er imidlertid ikke lett å si. Som nevnt tidligere anbefaler vi at du kjøper LGs originale TV-tuner.

Komponentinngang og DVD

Vi prøvde to ulike DVD-spillere på TVen. Vi må likevel innrømme at vi ble overrasket når TV-bildet begynte å hoppe når vi satte på norske DVD-filmer og kjørte progressive bildesignaler. Dette fungerte nemlig prikkfritt når vi kjørte amerikanske DVD-filmer.

I følge LG skyldes dette at skjermen har progressiv scan innebygget. Når den så mates med signaler fra en PAL-progressiv DVD-spiller blir det altså forstyrrelser. Løsningen er imidlertid enkel: Slå av DVD-spillerens progressive signaler og la selve skjermen gjøre om fra interlaced til progressivt. Se her for litt info om progressive signaler

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer