I bruk

Når man har mange enheter tilkoblet TVen, setter det større krav til TVen med tanke på brukervennlighet. Hvordan er det egentlig for husets øvrige medlemmer å finne fram?

Publisert
Sist oppdatert

Heldigvis finnes det ikke så mange TVer på markedet i dag som får stryk når det gjelder brukervennlighet. Men forskjeller er det, og at enkelte produsenter bruker mer ressurser på dette enn andre, er det ingen som helst tvil om. Denne TVen utmerket seg med enkel kanalinstallasjon, og enkel, norsk meny. Og hvis du har vanlig TV-kabel inn i TVen, vil de færreste få problemer her.

Mye å gå på

Hvis du på den annen side kun har tilkoblet parabol-tuner, støter du derimot på en liten utfordring. Vi har nemlig ikke funnet noen måte å skru på TVen direkte i AV-modus. Det betyr to trykk på fjernkontrollen før du får bildet fram. Enda verre blir det dersom du brukte XBOXen da du skrudde av TVen. Neste gang må TVen først skrus på, deretter må du trykke på AV-knappen, for til slutt å velge riktig AV-inngang for paraboltuneren.

Legger vi til at man deretter må taste 559 på en annen fjernkontroll for å få riktig kanal på paraboltuneren, skjønner vi meget godt at husets yngste vekker oss klokka 0750 på lørdags morgen for å være sikker på å få med seg PysjPopBaluba.

Fjernkontrollen har egne hurtigtaster for inngangene AV1, AV2, AV3/PC og AV4. Hvis TVen kunne skrus på ved å trykke på en av disse, hadde det forenklet en god del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer