I dag stiger fastrentene

Ingen grunn til å vente lenge hvis du vil binde renta.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny informasjon om blant annet boligpriser og den generelle prisveksten gjør at makroøkonomene justerer sine prognoser, og dette går ikke upåaktet hen hos bankene.

I går skrev vi at First Securities er blant dem som tror Gjedrem roer ned rentekuttene. De lange rentene stiger, og bankene setter nå opp fastrentene igjen.

- Ja, det stemmer at vi har satt opp fastrentene litt i dag på grunn av at de lange rentene stiger, forteller Bjørn Langli kommunikasjonsdirektør i Fokus Bank. I går kunne du binde boliglånet på 4,25 prosent nominell rente i Fokus Bank, mens tilbudet i dag er 4,30. Rentesatsen for 10 års binding har steget fra 4,85 til 5.

Kan ha nådd bunnen

Det er markedsprisen på de lange rentene som avgjør hva bankene tilbyr deg i fastrente. Derfor justerer bankene fastrentetilbudet ofte, noen flere ganger i uka. Å treffe bunnen på fastrentene er omtrent like vanskelig som å spå bunnen i aksjemarkedet, noe Erik Bruce, sjefsanalytiker i Nordea, bekrefter:

- Å time bunnen på fastrentene er vanskelig. Våre prognoser sier at de kan komme litt lenger ned, men det er knyttet stor usikkerhet til dette. Jeg vil anbefale at folk i hovedsak ser på de tilbudene som er nå. Det er lave nivåer vi ser på fastrentene nå, sier Bruce til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer