I morgen skal nye boliger bli bedre

Fra 1. august blir det stilt strengere krav til isolasjon i nye boliger. Men bedre kvalitet har selvfølgelig en pris.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De nye forskriftene innebærer at kravene til isolasjon økes. I praksis betyr dette tykkere isolasjon i gulv, vegger og tak, med et minstemål på 20-25 centimeter isolasjon, melder Forbrukerrådet.

KALKULATOR: Hvor mye er boligen din verdt?

Dyrere boliger

Dyrere isolasjon medfører at utbyggerne får høyere byggekostnader. Statens bygningstekniske etat spår at kostnadene kan øke inntil 450 kroner per kvadratmeter for småhus, og 340 kroner for leiligheter i boligblokker, melder Forbrukerombudet.

- Dette kan føre til en dyrere inngangsbillett for kjøpere av nye boliger, men markedet vil i stor grad styre prisene. Skulle en ny bolig bli dyrere fra 1. august bør du uansett ha fremtidige driftskostnader i minne. En tettere og bedre isolert bolig vil også øke bokvaliteten, sier regionsdirektør Roger Helde i Forbrukerombudet.

Hytter kan også bli dyrere

Fritidsboliger vil også bli berørt av den nye ordningen. Norgeshus har tidligere hatt 10 cm isolasjon som standard for sine fritidsboliger, men må nå regne med å minst doble denne standarden, for å tilfredsstille kravene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer