Vannskader

I tvil? - Ta kontakt

Oppvaskmaskinen kan skape vannkaos og store ødeleggelser.

SYNDEREN: Mange vannskader kommer fra oppvaskmaskinen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
SYNDEREN: Mange vannskader kommer fra oppvaskmaskinen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge If Skadeforsikring kommer mange av lekkasjene på norske kjøkken fra oppvaskmaskinen. Leiligheter og hus som mangler sluk på kjøkkenet er særlig utsatt for omfattende vannskader.

- Gamle slanger og pakninger i oppvaskmaskinen er en årsak som går igjen når kjøkkenet eller hele etasjen flyter over av vann. Sjekk og gjør en vurdering av når disse har nådd pensjonsalderen. Er du usikker, kontakt rørlegger, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If, i en pressemelding.

Han fortsetter:

- En god del av skadene blir veldig store fordi svært mange boliger mangler sluk på kjøkkenet til å håndtere vannet. Dette gjelder først og fremst eldre boliger. Ofte er det også naboleiligheter som får vannskader, ikke bare den hvor lekkasjen oppstår.

Tall fra Finans Norge viser at det var 4727 vannlekkasjer og -skader knyttet til vanntilkoblede maskiner. Lekkasjene forårsaket skader for over 246 millioner kroner.

En undersøkelse som analyseselskapet YouGov har utført på vegne av If viser at bare ni prosent har sluk på kjøkkenet sitt hjemme, mens 23 prosent har ingen skadeforebyggende tiltak på kjøkkenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.