If tilbakekaller 17 400 mobilladere

Ber kundene om å slutte å bruke produktet.

Slik ser mobilladeren som tilbakekalles ut. Foto: If
Slik ser mobilladeren som tilbakekalles ut. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If varsler at de tilbakekaller 17 400 mobilladere. Årsaken er at det er oppdaget komponentsvikt og kortslutning i seks ladere, skriver selskapet i pressemelding.

If skriver at de seks laderne sluttet å fungere, men at hendelsene ikke skal ha ført til skader på noe annet enn komponenter inni USB-laderne.

– Vi trekker laderne tilbake av sikkerhetshensyn. Batteri- og ladesikkerhet er noe som opptar oss, og vi ønsker ikke at kundene våre skal bruke en mobillader hvor det har vært tilfeller av kortslutning og komponentsvikt, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i pressemeldingen.

Han er tydelig på at laderen ikke må brukes, men må kasseres.

– Ved de seks hendelsene har det vært snakk om at laderen har kortsluttet og sluttet å virke, uten at det har blitt skader utenfor selve laderen.

Bes om å levere inn laderen

Forsikringsselskapet opplyser om at de 17 400 kundene som har fått en lader etter å ha gjennomført en If Boligsjekk, eller har kjøpt laderen i If Sikkerhetsbutikk, vil bli kontaktet direkte på e-post.

I e-posten ber If om at kundene som har mottatt laderne etter If Boligsjekk, slutter å bruke laderne og levere dem inn til returstasjon eller der hvor småelektrisk elavfall leveres inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.