If tilbakekaller 17 400 mobilladere

Ber kundene om å slutte å bruke produktet.

Slik ser mobilladeren som tilbakekalles ut. Foto: If
Slik ser mobilladeren som tilbakekalles ut. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If varsler at de tilbakekaller 17 400 mobilladere. Årsaken er at det er oppdaget komponentsvikt og kortslutning i seks ladere, skriver selskapet i pressemelding.

If skriver at de seks laderne sluttet å fungere, men at hendelsene ikke skal ha ført til skader på noe annet enn komponenter inni USB-laderne.

– Vi trekker laderne tilbake av sikkerhetshensyn. Batteri- og ladesikkerhet er noe som opptar oss, og vi ønsker ikke at kundene våre skal bruke en mobillader hvor det har vært tilfeller av kortslutning og komponentsvikt, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i pressemeldingen.

Han er tydelig på at laderen ikke må brukes, men må kasseres.

– Ved de seks hendelsene har det vært snakk om at laderen har kortsluttet og sluttet å virke, uten at det har blitt skader utenfor selve laderen.

Bes om å levere inn laderen

Forsikringsselskapet opplyser om at de 17 400 kundene som har fått en lader etter å ha gjennomført en If Boligsjekk, eller har kjøpt laderen i If Sikkerhetsbutikk, vil bli kontaktet direkte på e-post.

I e-posten ber If om at kundene som har mottatt laderne etter If Boligsjekk, slutter å bruke laderne og levere dem inn til returstasjon eller der hvor småelektrisk elavfall leveres inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer