IFA 2017

IFA 2017 sparkes i gang med nyheter fra Samsung

Samsung tjuvstarter og lanserer flere nye produkter i forkant av årets IFA-messe i Berlin.

RASK: WW8800M er en vaskemaskin med ny trommel som halverer vasketiden uten at det går på bekostning av vaskekvaliteten, påstår Samsung. Foto: Samsung
RASK: WW8800M er en vaskemaskin med ny trommel som halverer vasketiden uten at det går på bekostning av vaskekvaliteten, påstår Samsung. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er det nok en gang duket for en ny IFA-messe i Berlin, som de siste årene har befestet seg som den viktigste elektronikkmessen i Europa. Men allerede i dag, to dager før messeportene åpner, har Samsung hatt sin åpningskonferanse, og presentert flere nye produkter.

Halverer vasketiden

Aller mest spennende er kanskje vaskemaskinen WW8800M, som ifølge Samsung skal halvere vasketiden og samtidig bruke 20 prosent mindre energi enn eldre, tilsvarende maskiner, med like godt vaskeresultat. En full vask vil da være fullført på 39 minutter.

LEGG TIL: Vaskemaskinen er utstyrt med en luke der du kan putte ting du glemte før du satte i gang vasken. Foto: Samsung
LEGG TIL: Vaskemaskinen er utstyrt med en luke der du kan putte ting du glemte før du satte i gang vasken. Foto: Samsung Vis mer

Forklaringen ligger i en ny teknologi selskapet har kalt QuickDrive, som kombinert med en en ny trommel og en plate bak som beveger seg i ulike retninger under vasken. Det gjør at tøyet roterer mer enn vanlig, noe som igjen bidrar til å fullføre vasken raskere.

WW8800M er også utstyrt med en luke i fronten (AddWash) som kan åpnes under vaskeprogrammet, der man kan putte sokker og andre småting som man ikke rakk å putte i trommelen før vaskeprogrammet ble igangsatt. AddWash er en løsning Samsung allerede har på noen av modellene sine. Den er også klargjort for tingenes internett og inngår i Samsungs smarthus-satsing.

Nye TV-er

Samsung benyttet også anledningen til å lansere en ny og mindre versjon av TV-en The Frame. Denne TV-en kommer nå i 43 tommer i tillegg til eksisterende 55 og 65 tommer, og ser ut som et bilde når den henger på veggen, da den kan vise kunst når den er avslått. Samsung sier de har planer om å la brukeren velge mellom 1000 nye kunstmalerier i nær fremtid.

BILDE-TV: The Frame er vanskelig å skille fra et bilde på veggen når den er avskrudd. Foto: Samsung
BILDE-TV: The Frame er vanskelig å skille fra et bilde på veggen når den er avskrudd. Foto: Samsung Vis mer

Selskapet annonserte også TV-en Q8F, en flat versjon av den kurvede toppmodellen Q8C. Denne har et QLED-panel og kommer i størrelser på 55 og 65 tommer.

Nye smartklokker

Av andre nyheter som er verdt å nærme seg, er de to nye smartklokkene Gear Sport og Gear Fit2 Pro. Dette er klokker med innebygd GPS, pulsmåler og en rekke målinger av alt fra avstand til kaloriforbruk og hastighet. De har også støtte for offline spillelister fra Spotify og er sertifisert til å brukes i vann. Vi satser på å få testet disse så snart de foreligger i Norge.

NYE TRENINGSKLOKKER: Gear Sport og Gear Fit2. Foto: Samsung
NYE TRENINGSKLOKKER: Gear Sport og Gear Fit2. Foto: Samsung Vis mer

Vi har dessverre ikke fått noen priser på noen av produktene som ble lansert.

Dinside følger lanseringene på årets IFA, og kommer til å rapportere flere teknologinyheter fra messa de kommende dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer