IKEA-app vs. Fagmøbler-app

Synes du det er vanskelig å finne møbler som passer inn der du bor? Vi har testet to AR-apper som skal hjelpe deg.

Her har vi valgt en litt sprek farge på sofagruppen. Vi satte også inn en stol og en reol. Foto: Fagmøbler
Her har vi valgt en litt sprek farge på sofagruppen. Vi satte også inn en stol og en reol. Foto: Fagmøbler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sofaen ser så flott ut i katalogen, og målene ser ut til å stemme. Men vil den egentlig passe inn? Blir den kanskje litt for massiv i den lille stua?

Det er ikke alt man kan ta høyde for når man er på møbeljakt, men det blir i det minste stadig enklere å ta beslutningene.

Til syvende og sist er beslutningene basert på det du til enhver tid har av informasjon, og da er det greit å kunne innhente så mye informasjon som mulig.

Få sofaen "i stua"

IKEA og Fagmøbler er to møbelkjeder som nå har gjort det hakket enklere å møblere boligen. Eller i alle fall prøvemøblere.

Med appene kan du få et utvalg møbler "inn i stua", for å se om de vil passe. Teknologien som brukes kalles Augmented Reality, forkortet til AR. Vi har testet appene og er i all hovedsak overrasket over hvor godt det fungerer.

Denne appen kan ødelegge telefonen

La det likevel være sagt: Dette er ikke noen fullkommen løsning - dit er ikke teknologien ennå. Men til å gi deg et inntrykk fungerer de helt som de skal.

Ta en rundtur

IKEA-appen gir deg en live-visning av møbelet i rommet. Det vil si at du bare holder mobiltelefonen eller nettbrettet med kameraet rettet mot katalogen på gulvet, og møbelet dukker på "magisk" vis opp på skjermen. Du kan da bevege deg rundt møbelet og se det fra forskjellige vinkler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer