Billy:

Ikea endrer ikon-hylla

Nye Billy skal ha forbedret kvalitet og holdbarhet, men hvorfor går de ikke tilbake til originalen i heltre?

ANSIKTSLØFTNING: Billy-bokhyllen blir ny, eller «enda mer tidløs», som Ikea skriver i en pressemelding. Foto: Ikea
ANSIKTSLØFTNING: Billy-bokhyllen blir ny, eller «enda mer tidløs», som Ikea skriver i en pressemelding. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Billy-bokhylla fra Ikea er et kjent og kjært møbel i tusener av norske hjem. Den er solgt i titalls millioner, og har til og med fått sin egen bok. Nå blir den ny, og «enda mer tidløs», skriver Ikea i en pressemelding.

- Material- og designendringer er gjort med tanke på sirkularitet og vil forbedre kvaliteten og holdbarheten for å sikre at Billy forblir relevant i mange flere år framover.

Det er ikke første gang Ikea gjør endringer på den populære bokhylla. Originalen, designet av Gillis Lundgren, ble lansert i 1979, var i heltre. Lundgren var Ikeas første ansatte, og han oppkalte hylla etter en kollega, Billy Liljedahl, som ønsket seg en skikkelig bokhylle. Siden lanseringen har møbelkjeden solgt mer enn 120 millioner Billy-bokhyller over hele verden.

Ikke like holdbar som originalen

Dagens Billy-bokhylle er i finer, og finishen vil bli erstattet med papirfolie som skal være mer holdbar og like slitesterk som dette. Bokhylla vil komme i en rekke nye farger og mønster, blant annet svart eik, mørk brun eik, brun valnøtt, eik og bjørk, i tillegg til hvitt, ifølge møbelkjeden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.