Billy:

Ikea endrer ikon-hylla

Nye Billy skal ha forbedret kvalitet og holdbarhet, men hvorfor går de ikke tilbake til originalen i heltre?

ANSIKTSLØFTNING: Billy-bokhyllen blir ny, eller «enda mer tidløs», som Ikea skriver i en pressemelding. Foto: Ikea
ANSIKTSLØFTNING: Billy-bokhyllen blir ny, eller «enda mer tidløs», som Ikea skriver i en pressemelding. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Billy-bokhylla fra Ikea er et kjent og kjært møbel i tusener av norske hjem. Den er solgt i titalls millioner, og har til og med fått sin egen bok. Nå blir den ny, og «enda mer tidløs», skriver Ikea i en pressemelding.

- Material- og designendringer er gjort med tanke på sirkularitet og vil forbedre kvaliteten og holdbarheten for å sikre at Billy forblir relevant i mange flere år framover.

Det er ikke første gang Ikea gjør endringer på den populære bokhylla. Originalen, designet av Gillis Lundgren, ble lansert i 1979, var i heltre. Lundgren var Ikeas første ansatte, og han oppkalte hylla etter en kollega, Billy Liljedahl, som ønsket seg en skikkelig bokhylle. Siden lanseringen har møbelkjeden solgt mer enn 120 millioner Billy-bokhyller over hele verden.

Ikke like holdbar som originalen

Dagens Billy-bokhylle er i finer, og finishen vil bli erstattet med papirfolie som skal være mer holdbar og like slitesterk som dette. Bokhylla vil komme i en rekke nye farger og mønster, blant annet svart eik, mørk brun eik, brun valnøtt, eik og bjørk, i tillegg til hvitt, ifølge møbelkjeden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer