Ikea-gryte best i test

En tiendel av prisen - og tyve prosent bedre enn - testens nest beste.

Ikeas Snitsig-gryte slår Tefal/Jamie Oliver Professional-gryte både på pris og kvalitet. Ikeas variant til høyre.  Foto: Produsentene
Ikeas Snitsig-gryte slår Tefal/Jamie Oliver Professional-gryte både på pris og kvalitet. Ikeas variant til høyre. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At pris og kvalitet er to størrelser som hører sammen, skal man ikke nødvendigvis ta for god fisk. En fersk svensk-dansk test av gryter fant nettopp det motsatte, dersom man ser på de grytene som fås kjøpt i Norge.

Les også: Ikeas Favorit fikk full pott i dansk grytetest

Ikea-gryten Snitsig til 89 norske kroner gikk seirende ut av testen, som var utført av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut på vegne av danske Søndagsavisen. Kasserollen fikk en totalscore på 4,8 poeng ut av 5 mulige.

Nesten ti ganger dyrere, og et snaut poeng bak, var Jamie Oliver Professional-gryten fra Tefal, til drøye 800 kroner.

- Dette er kjemperesultater. Vi er stolte av resultatet av denne testen, som viser at lav pris faktisk kan henge sammen med høy kvalitet, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, til DinSide.

- Det er stor forskjell i prisen på de to grytene, men kvaliteten er stort sett like god. Så med den dyre betaler du kanskje mer for design, sier testansvarlig Daniel Asplund fra SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, til Politiken.dk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer