Demontere Ikea-møbler

Ikea-instruksjoner «feil vei»

Vil gjøre det lettere å flytte eller selge brukt.

FEIL VEI: Nå har Ikea kommet med demonteringsanvisninger for flere produkter. Foto: Ikea
FEIL VEI: Nå har Ikea kommet med demonteringsanvisninger for flere produkter. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss har nok stått hjemme med en flatpakket Ikea-eske og den minimalistiske monteringsanvisningen for hvordan man skrur sammen produktet.

Og selv om man får det forklart trinn for trinn, kan det være en utfordring å få alt til å passe sammen, selv om det stort sett går bra til slutt.

Andre veien er det imidlertid ikke like rett-frem. Skal man flytte eller selge noe brukt, velger nok de fleste å bære ut produktet i sin helhet, med større fare for slagskader, riper og den slags.

Lanserer «feil vei»-instruksjoner

Nå har Ikea laget demonteringsanvisninger for en rekke av sine produkter. I første omgang dreier det seg om produkter i seriene Billy, Malm, Poäng, Brimnes, Pax og Lycksele.

Miljøtiltak

Det er miljøet som er i fokus når Ikea nå lanserer demonteringsanvisninger. Som det heter seg på den britiske nettsiden:

– Å forlenge levetiden til møblene dine med våre demonteringsanvisninger er en av måtene vi viser vårt engasjement for bærekraft på. Uansett som du flytter, gir bort møbler eller selger dem: Å ta dem fra hverandre på riktig måte reduserer risikoen for skade og innvirkningen på miljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer