Ikea-katalogen forsvinner

Slutt etter 70 år.

IKEA-KATALOG: Etter 70 år er det slutt for den ikoniske Ikea-katalogen. Avbildet er for øvrig 2015-utgaven. Foto: Brynjulf Blix
IKEA-KATALOG: Etter 70 år er det slutt for den ikoniske Ikea-katalogen. Avbildet er for øvrig 2015-utgaven. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 70 år er det slutt. Nå kunngjør Ikea at den kjente Ikea-katalogen forsvinner.

– For både kunder og medarbeidere er IKEA-katalogen en publikasjon som bringer mye følelser, minner og glede. I 70 år har den vært et av våre mest unike og ikoniske produkter, som har inspirert milliarder av mennesker verden over. Å bla om til et nytt kapittel med vår kjære katalog er faktisk en naturlig prosess, siden medieforbruk og kundeadferd har endret seg. For å nå og samhandle med de mange menneskene, vil vi fortsette å inspirere med våre hjeminnredningsløsninger på nye måter, sier Konrad Grüss, administrerende direktør, Inter IKEA Systems B.V, i en pressemelding.

Den svenske møbelgiganten sier at den digitale omstillingen i Ikea er en av årsakene til at den populære katalogen legges ned.

– Vi vil nå ta de neste skrittene for å forsterke IKEAs unike kunnskap om hjeminnredning, produkter og løsninger på best mulig måte. Men vi begynner ikke med blanke ark. I løpet av de siste årene har vi forvandlet mange aspekter av hvordan vi skal nå og samhandle med kundene våre, og jobben fortsetter for å finne nye måter, kanaler og formater for å inspirere og nå flere av de mange menneskene over hele verden, sier Grüss.

Tilgjengelig på nett

Neste år blir Ikea-katalogen erstattet av en bok, som slippes høsten 2021. Den vil fungere som en hyllest til katalogen og vil bestå av inspirasjon og tips.

Ikea-katalogen slik vi kjenner den i dag, er uansett historie.

Ønsker du å mimre litt, kan du utforske tidligere Ikea-kataloger på nett. Møbelprodusenten har nemlig lagt ut samlingen med kataloger digitalt og du kan bla i dem på Ikea Museum.

Det er for øvrig ikke bare katalogen Ikea tar farvel med. Tidligere i år avslørte selskapet at de snart vil slutte å selge engangsbatterier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer