Ikea-katalogen forsvinner

Slutt etter 70 år.

IKEA-KATALOG: Etter 70 år er det slutt for den ikoniske Ikea-katalogen. Avbildet er for øvrig 2015-utgaven. Foto: Brynjulf Blix
IKEA-KATALOG: Etter 70 år er det slutt for den ikoniske Ikea-katalogen. Avbildet er for øvrig 2015-utgaven. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 70 år er det slutt. Nå kunngjør Ikea at den kjente Ikea-katalogen forsvinner.

– For både kunder og medarbeidere er IKEA-katalogen en publikasjon som bringer mye følelser, minner og glede. I 70 år har den vært et av våre mest unike og ikoniske produkter, som har inspirert milliarder av mennesker verden over. Å bla om til et nytt kapittel med vår kjære katalog er faktisk en naturlig prosess, siden medieforbruk og kundeadferd har endret seg. For å nå og samhandle med de mange menneskene, vil vi fortsette å inspirere med våre hjeminnredningsløsninger på nye måter, sier Konrad Grüss, administrerende direktør, Inter IKEA Systems B.V, i en pressemelding.

Den svenske møbelgiganten sier at den digitale omstillingen i Ikea er en av årsakene til at den populære katalogen legges ned.

– Vi vil nå ta de neste skrittene for å forsterke IKEAs unike kunnskap om hjeminnredning, produkter og løsninger på best mulig måte. Men vi begynner ikke med blanke ark. I løpet av de siste årene har vi forvandlet mange aspekter av hvordan vi skal nå og samhandle med kundene våre, og jobben fortsetter for å finne nye måter, kanaler og formater for å inspirere og nå flere av de mange menneskene over hele verden, sier Grüss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer