Ikea-kjøkkenet som kan matche alt

Nå kan du få kjøkkenfronter i akkurat den fargen du vil.

INDIVIDUELT: Sjokkrosa kjøkken? Eller vil du heller ha olivengrønt, gråblått eller lysegult? Nå får du akkurat den fargen du vil - tilpasset Ikea-kjøkkenet ditt.  Foto: STUDIOIN
INDIVIDUELT: Sjokkrosa kjøkken? Eller vil du heller ha olivengrønt, gråblått eller lysegult? Nå får du akkurat den fargen du vil - tilpasset Ikea-kjøkkenet ditt. Foto: STUDIOIN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er skapdørene på kjøkkenet slitne eller ødelagte, eller er du rett og slett bare lei? Å bytte ut frontene er en enkel og rimelig måte å oppdatere kjøkkenet på.

Er du en av dem som opprinnelig har et Ikea-kjøkken, men som nå ønsker deg noe litt mer originalt, bør du ta en titt på Studioin.

Den norske firmaet har spesialisert seg på nettopp dører til Ikea-skap og skuffer.

Tanken er enkel: Du kjøper skrog og innmat på Ikea, og kjøper frontene eksternt.

Slik får du nytt kjøkken på én-to-tre.

I alle regnbuens farger

SYSTEMATISERT: NCS har katalogisert og systematisert i underkant av 2.000 ulike fargenyanser.  Foto: IFI.NO
SYSTEMATISERT: NCS har katalogisert og systematisert i underkant av 2.000 ulike fargenyanser. Foto: IFI.NO Vis mer


Studioin produserer fronter til Faktum, Metod, Bestå og Pax. Frontserien kalles Studio10, og fås i eik, valnøtt, og Plain / Grepp (med innebygget grep i døren). De to siste er i MDF (fiberplate med middels tetthet), med en glatt, glanset (35) overflate, og kan fås i alle regnbuens farger, samt et par tusen til ...

Så lenge du har NCS-koden, kan de lage fargen.

NCS colour system er et av flere system der tusenvis av farger er kategorisert, og gitt en kode ettersom hvor mye S (sort) Y (gult) G (grønt) R (rødt) B (blått) er blandet inn i basen. Jo høyere tall som står ved bokstaven, jo mer fremtredende er den aktuelle fargen. N står for nøytral. Det er 1950 standardiserte farger i NCS-systemet.

Gjøre det selv? Slik maler du kjøkkenskapene

Erstatte gamle dører

DET YTRE: Skrog og innmat må du kjøpe på Ikea, mens frontene kan du få spesialbestilt fra Studioin.  Foto: IKEA
DET YTRE: Skrog og innmat må du kjøpe på Ikea, mens frontene kan du få spesialbestilt fra Studioin. Foto: IKEA Vis mer


Om et drøyt halvår er det helt slutt for det som har vært Norges mest solgte kjøkkensystem: Faktum fra den svenske møbel- og interiørkjeden Ikea.

Etter at det nye modulsystemet Metod ble lansert i 2013 har det vært mulig å kjøpe restlager av fronter og ekstra deler til Faktum, men i løpet av april 2015 vil det kun være det nye modulsystemet Metod som vil bli mulig å få kjøpt i butikk.

I-landsproblem

Noen hundre tusen nordmenn vil da få et aldri så lite i-landsproblem. Vi tipper bruktmarkedet for de mest populære skap- og skuffedørene vil være hett.

For mange vil nok en heloppfrisking av kjøkkenet, for eksempel fra Studioin eller svenske Superfront, være den beste løsningen. Du kan også fint kjøpe designerfronter til Ikea-kjøkkenet, om du passer på å sjekke et par ting.

Ikea ønsker de nye skapdørleverandørene velkommen.

- Det at man kan gå utover det som er vårt ordinære sortiment og enkelt gjøre endringer selv, som passer til våre systemer, slik som med Bemz, synes vi er fint, har Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i Ikea, tidligere sagt til DinSide - da om svenske Superfront.

Pris vil avhenge av hvilken modell du velger og hvor mange enheter du ønsker, ta direkte kontakt for pristilbud.

Stor test av kjøkkeninnredninger: Halvparten gikk i stykker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer