Ikea smarthus

Ikea lanserer smartkontakt til 150 kroner

Ikea utvider serien med smarte strømprodukter med en smartkontakt.

UTVIDER SMARTHUS-SERIEN: I oktober kommer Ikea med en smartkontakt som gjør at du kan styre lamper og andre enheter som ikke i seg selv er smarte. Smartkontakten er en plugg du setter mellom stikkontakten og støpselet på enheten du vil styre. Foto: Ikea.no
UTVIDER SMARTHUS-SERIEN: I oktober kommer Ikea med en smartkontakt som gjør at du kan styre lamper og andre enheter som ikke i seg selv er smarte. Smartkontakten er en plugg du setter mellom stikkontakten og støpselet på enheten du vil styre. Foto: Ikea.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikeas Trådfri-serie ble lansert i Norge våren 2017, først med en smartlyspære - men seinere har serien blitt utvidet med flere produkter.

Smarthusteknologi brer om seg, og er noe som vil prege mye av den snarlig forestående og veldig viktige teknologimessen IFA i Berlin.

Trådfri er Ikeas bidrag til smarthusteknologien, og nå utvider de altså serien med en smartkontakt. Det var Tek.no som først skrev om denne lanseringen i Norge.

Dette er det

Det er altså snakk om en smartkontakt som du plugger i stikkontakten, og som står mellom støpselet til eksempelvis en lampe - og stikkontakten på veggen.

Pluggen er smart på den måten at den gjør at du kan skru av og på lys eller andre enheter via en app på mobilen eller nettbrettet ditt, eller via en fjernkontroll. Du kan altså gjøre utstyr smart, som ikke i utgangspunktet er smart i seg selv.

Ifølge Ikea Norge vil det komme to varianter:

- Det stemmer at det kommer en adapter som vil gjøre at du kan kontrollere eksisterende belysning, TV, A/C og andre produkter som ikke er utviklet med smart-teknologi via en app på telefonen sammen med Trådfri gateway eller med fjernkontroll. Produktet vil være tilgjengelig på ikea.no og i alle varehus fra oktober, forteller kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, Jorunn Stokke Aamodt, til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer