Ikea lanserer solcellepaneler

Lover et komplett, nøkkelferdig solenergisystem som skreddersys for hver kunde.

SOLSTRÅLE: Ikea begynner å selge solcellepaneler – først i Sverige. Foto: Ikea
SOLSTRÅLE: Ikea begynner å selge solcellepaneler – først i Sverige. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Ikea har for lengst blitt et selskap som produserer og selger mer enn bare møbler, og svenskene utvider stadig porteføljen med nye produktkategorier. Nå avslører Ikea at de skal starte å selge solcellepaneler til privatmarkedet. Det skal gjøres i samarbeid med Svea Solar.

Navnet på solcelleserien til Ikea får det klengende navnet Solstråle, og det beskrives som «et komplett, nøkkelferdig solenergisystem som skreddersys for hver kunde». Installeringen er det Svea Solar som står for.

– Solenergi står i dag for 0,25 prosent av den totale energiproduksjonen i Sverige, men vi ser at det finnes potensial for nærmere 15 prosent. Fremfor alt om man lytter til de svenske huseierne, forenkler kjøpeopplevelsen og tilbyr et trygt, rimelig alternativ, sier Björn Lind, en av gründerne i Svea Solar, i en pressemelding.

Kun på nett

Nettstedet Ny Teknik skriver at Solstråle-produktene først blir tilgjengelig i Skåne, Stockholm og i Gøteborg-området, og Ikea har planer om å utvide til flere deler av Sverige i løpet av høsten. Det som skiller solcellepanelene fra andre Ikea-produkter, er at de kun blir tilgjengelig i selskapets nettbutikk – ikke i varehusene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer