Ikea lanserer solcellepaneler

Lover et komplett, nøkkelferdig solenergisystem som skreddersys for hver kunde.

SOLSTRÅLE: Ikea begynner å selge solcellepaneler – først i Sverige. Foto: Ikea
SOLSTRÅLE: Ikea begynner å selge solcellepaneler – først i Sverige. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Ikea har for lengst blitt et selskap som produserer og selger mer enn bare møbler, og svenskene utvider stadig porteføljen med nye produktkategorier. Nå avslører Ikea at de skal starte å selge solcellepaneler til privatmarkedet. Det skal gjøres i samarbeid med Svea Solar.

Navnet på solcelleserien til Ikea får det klengende navnet Solstråle, og det beskrives som «et komplett, nøkkelferdig solenergisystem som skreddersys for hver kunde». Installeringen er det Svea Solar som står for.

– Solenergi står i dag for 0,25 prosent av den totale energiproduksjonen i Sverige, men vi ser at det finnes potensial for nærmere 15 prosent. Fremfor alt om man lytter til de svenske huseierne, forenkler kjøpeopplevelsen og tilbyr et trygt, rimelig alternativ, sier Björn Lind, en av gründerne i Svea Solar, i en pressemelding.

Kun på nett

Nettstedet Ny Teknik skriver at Solstråle-produktene først blir tilgjengelig i Skåne, Stockholm og i Gøteborg-området, og Ikea har planer om å utvide til flere deler av Sverige i løpet av høsten. Det som skiller solcellepanelene fra andre Ikea-produkter, er at de kun blir tilgjengelig i selskapets nettbutikk – ikke i varehusene.

– Det her er noe som skjer 100 prosent digitalt. Men selvsagt kommer vi til å reise og forsikre at installasjonen er realistisk å gjennomføre. Hele den prosessen står Svea Solar for. Ikea står for garantist at prosjektet har en langsiktighet, sier Jakob Holmström i Ikea overfor Ny Teknik.

Mens svenskene får kjøpt solcellepaneler fra Ikea allerede i høst, må nordmenn belage seg på å vente noen år. Troels Normann Mathiesen, senior kommunikasjonssjef i Ikea Norge, forteller til Dinside at de har planer om å tilby solcelleløsninger for hjemmebruk innen 2025.

«På nåværende tidspunkt kan vi imidlertid ikke gi noen nærmere informasjon om når det kommer skje. Lanseringen av solcelleløsninger hos våre naboer i Sverige vil gi oss god erfaring vi kan bruke når vi planlegger tilbudet her i Norge», skriver han i en e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer