Ikea med mannepass

Pappaparkering med gratis pølser, sport og Xbox - en drømmedag?

MANNE-PARKERING? I Australia tester de ut mannepass, eller pappaparkering. I Norge er det foreløpig ingen planer om dette. Foto: Ikea
MANNE-PARKERING? I Australia tester de ut mannepass, eller pappaparkering. I Norge er det foreløpig ingen planer om dette. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Okei, la oss innrømme det, det er kanskje ikke alle menn som er overbegeistret over å våkne opp en lørdag og få vite at dagen skal tilbringes på Ikea. Selv hvor utrolig det høres ut, kan det være noen få som egentlig heller ville vært hjemme.

Eller i alle fall gjort noe helt annet.

Som for eksempel sett en fotballkamp på tv.

Eller kanskje spilt betydningsfulle spill på Xbox.

I Australia har denne (antakelig marginale andelen av den mannlige befolkning) fått en gavepakke av en mulighet: Ikea har åpnet mannepass, eller pappa-parkering om du vil.

Her får mannfolkene gjøre nettopp det de har lyst til: I et egnet lokale på Ikeas varehus, får de spise gratis pølser, se på sport på tv, spille Xbox eller gjøre noe annet som måtte passe dem - bare ikke handle.

Kvinnene som skriver mannen inn på manne-parkeringen, blir utstyrt med en alarmbrikke, som piper etter en halvtime - da er det på tide å komme og plukke opp mannen.

Se vår overlevelsesguide til Ikea-turen

Prosjektet er omtalt i flere australske aviser, blant annet news.com.au, og er et forsøksprosjekt over fire dager i anledning farsdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer