Ikea-pære best i test

Men ikke god nok for Best i Test-stempel.

BILLIG I TOPP: Halogenpæren fra Ikea anbefales av det danske forbrukermagasinet Tænk. Foto: Ikea
BILLIG I TOPP: Halogenpæren fra Ikea anbefales av det danske forbrukermagasinet Tænk. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig å finne gode erstatninger for 25- og 75-Watts glødepærer, viser en ny test fra det danske forbrukerrådets magasin Tænk. Men ingen av de 26 lyspærene som ble testet var gode nok til at testpanelet ville dele ut et Best i Test-stempel.

Dette var også konklusjonen da Tænk testet sparepærer i 2009, mens de i fjor gav Philips Econic 5W-pæren det høythengende Best i Test-stempelet.

Ny generasjon sparepærer: Helt uten kvikksølv

Store prisforskjeller

Tænk har tre klare anbefalinger til deg som skal bytte ut glødepæren. I klassen som skal erstatte 25Wattspærer, anbefaler de to: Ikea 28W halogenpære og Osram Parathom Classic B25 LED-pære. Disse to pærene er ikke direkte konkurrerende produkter da de skal brukes i forskjellige sokler (Osram E14, Ikea E27), men det er likevel én påfallende forskjell. For mens du får to Ikea-pærer til 29 kroner, må du ut med omtrent det tidoble for én Osram-pære.

På den annen side er det er en kortsiktig innsparing. For mens Ikea-pæren hadde en levetid på litt under 2.000 timer, er levetiden på Osrams pære oppgitt til 25.000 timer. Dette er imidlertid ikke verifisert av testpanelet, da testen ikke varte så lenge, men den besto holdbarhetstesten på 5.000 timer med glans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer