Ikea-varehus

Ikea skroter planene for fire nye varehus i Norge

Stanser all videre bygging av varehus i Norge. Dermed blir tomtene i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø solgt.

Publisert
Sist oppdatert

– Dette har vært en svært vanskelig beslutning å ta. I Ikea har vi jobbet iherdig over mange år med å realisere planene, og dette er først og fremst synd for alle som har ønsket seg et varehus nærmere der de bor, sier administrerende direktør Clare Rodgers i Ikea Retail Norge.

Varehusgiganten leverte et positivt driftsresultat på over 100 millioner kroner i regnskapsåret som løper fra september 2017 til august 2018, men fastslår samtidig at detaljhandelen preges av dårlig lønnsomhet.

– Vi opplever redusert lønnsomhet i likhet med bransjen for øvrig. Men det siste året har vi stabilisert kostnadene og satt i gang en rekke endringer. Vi er glade for at vi har klart å snu trenden, sier Rodgers.

På spørsmål fra Dinside om bakgrunnen for beslutningen, sier hun følgende:

- Siden Ikea åpnet det første varehuset i Norge for 56 år siden, har mye skjedd. Med en detaljhandel i sterk endring, er vi nødt til å endre vår forretningsmodell for å skape et nytt Ikea som kan vokse i fremtiden.

- Som en del av transformasjonen vi satte i gang i fjor sommer, har vi brukt flere måneder på å analysere prosjektene våre i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø. Konklusjonen er at det er riktig for oss å ikke bygge nye varehus nå og å selge tomtene. I lys av det endringsprogrammet vi er i gang med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer