Alkalisk

Ikea slutter med engangs-batterier

Solgte hele 300 millioner av dem i fjor.

IKEA-BATTERIER: Disse Ikea-batteriene forsvinner fra butikkhyllene. Foto: Tore Neset
IKEA-BATTERIER: Disse Ikea-batteriene forsvinner fra butikkhyllene. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikeas populære batterier i gul og sølv er snart historie. Den svenske møbelgiganten varsler i en pressemelding at de ikke-ladbare batteriene forsvinner fra butikkhyllene i løpet av neste år.

Ikea påpeker at flere livssyklusstudier viser at miljøpåvirkningen fra alkaliske batterier er høyere enn oppladbare av typen nickel-metal hydride (NiMH), spesielt når de blir brukt i husholdningsapparater som har høyt energiforbruk.

– Allerede etter kun 10 oppladinger av oppladbare NiMH-batterier, slik som LADDA, er drivhusgassutslippene lavere sammenliknet med å bruke alkaliske batterier for å oppnå like mye energi, sier Ikea, som ønsker å få kundene over på oppladbare batterier.

Etter 50 oppladinger skal den totale miljøpåvirkningen fra NiMH-batterier være tilsvarende eller mindre enn bruk av alkaliske, ifølge selskapet.

- Kan redusere avfallet med 5000 tonn

I fjor solgte Ikea så mange som 300 millioner alkaliske batterier, og anslår at det globale avfallet kan bli redusert med 5000 tonn hvert år hvis kundene går over til oppladbare batterier.

Men det er ifølge Ikea ikke bare snakk om miljøgevinst. De mener også at kundene vil spare på dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer