IKEA røykvarsler:

IKEA stanser salget etter dette

Med en varighet på 10 år ble Frants Ellingsen fra Skien sjokkert da han så at røykvarsleren han kjøpte på IKEA Sørlandet bare hadde halvparten av levetiden igjen.

SKUFFET: Frants Ellingsen fra Skien føler seg skuffet over at han har blitt solgt en røykvarsler som er halvveis utgått. Foto: Frants Ellingsen
SKUFFET: Frants Ellingsen fra Skien føler seg skuffet over at han har blitt solgt en røykvarsler som er halvveis utgått. Foto: Frants Ellingsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var da Frants Ellingsen fra Skien kjøpte en VAKTA røykvarsler fra IKEA, at han sendte et tips til DinSide. Røykvarsleren han kjøpte for et par uker tilbake var nemlig produsert i 2017 og hadde 10 års varighet. Det vil med andre ord si at den var halvveis gjennom levetiden, med utløpsdato i 2027.

- Stusset litt på dato for varighet versus produksjonsdato. Nå er vi midt mellom de to og likevel hevdes det fra Ikeas kundeservice at den er gyldig i to år fra man kjøper produktet. Det kan ikke stemme … Og dette er både villedende markedsføring og farlig, skriver Ellingsen i en e-post til DinSide.

Ellingsen forteller at han føler seg lurt etter kjøpet.

- Jeg føler meg litt lurt og at IKEA ikke burde ha lov til å selge produkter som de ikke selv kan forstå konsekvensene av deres egen merking på. Og så er det jo dette med tilliten, de har et stort ansvar når de tilbyr røykvarslere som liksom skal passe på oss når vi sover og varsle om det brenner. Tenk om jeg ikke hadde lest den teksten og hadde stolt på at den varsleren funker i ti år … når det er igjen maks fem av levetiden, skriver han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer