Ikea Sötsak Skumtopp trekkes tilbake

Ikea tilbakekaller godteri

Grunnet uklar merking av allergenet melk.

TILBAKEKALLES: Det er skumtopper av typen Sötsak Skumtopp som tilbakekalles av Ikea. Foto: Ikea
TILBAKEKALLES: Det er skumtopper av typen Sötsak Skumtopp som tilbakekalles av Ikea. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea Norge opplyser i en pressemelding at de tilbakekaller skumbollene Sötsak Skumtopp.

Årsaken er uklar innholdsfortegnelse av allergenet melk i listen over ingredienser.

- Matsikkerhet har topp prioritet hos IKEA og vi ønsker å gjøre kundene våre oppmerksomme på at SÖTSAK SKUMTOPP med best før-dato mellom 2019-03-12 og 2019-04-18 er berørt av denne tilbakekallingen, skriver møbelprodusenten i en pressemelding.

- Kunder som er allergiske eller intolerante mot melk eller melkeprodukter, er rådet til å levere tilbake SÖTSAK SKUMTOPP på sitt lokale IKEA-varehus, hvor de vil få refundert hele beløpet

Selskapet skriver videre at skumtoppene inneholder mysepulver som dannes fra melk, noe som gjør at produktet kan utgjøre en helsefare for personer som er allergiske eller intolerante mot melk eller melkeprodukter.

Mysepulver er nevnt i listen over ingredienser, men det er ikke melk.

- Det er ingen grunn til å engste seg for å spise produktet for folk som ikke lider av allergi eller intoleranse for melk eller melkeprodukter. Kunder som er allergiske eller intolerante mot melk eller er bekymret av andre årsaker, er rådet til å levere tilbake SÖTSAK SKUMTOPP på sitt lokale IKEA-varehus, hvor de vil få refundert hele beløpet, opplyser Ikea og legger til at det er ikke nødvendig å vise kvittering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer