Ikea tilbakekaller Hyby,Lock og Rinna lamper

Oppfordrer kunder til å fjerne dem umiddelbart.

IKEA TILBAKEKALLER TRE LAMPEMODELLER: Ikea tilbakekaller Lock, Hyby og Rinna lamper på grunn av fare for at glasskjermen kan falle ut. Denne lampen, av modellen Lock, har blitt solgt i Norge siden 2002. Siden februar 2014 er det solgt  17.823 lamper - men det reelle tallet solgte lamper siden 2002, er mye høyere. Foto: IKEA
IKEA TILBAKEKALLER TRE LAMPEMODELLER: Ikea tilbakekaller Lock, Hyby og Rinna lamper på grunn av fare for at glasskjermen kan falle ut. Denne lampen, av modellen Lock, har blitt solgt i Norge siden 2002. Siden februar 2014 er det solgt 17.823 lamper - men det reelle tallet solgte lamper siden 2002, er mye høyere. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea tilbakekaller Hyby, Lock og Rinna plafonder på grunn av risiko for at glasskjermen kan falle ut.

Ikea oppfordrer kunder som har en Hyby, Lock eller Rinna plafond, til å fjerne dem umiddelbart og levere dem tilbake på et Ikea-varehus, der du vil få pengene tilbake. Rinna har aldri vært solgt i Norge.

LES OGSÅ: De fleste farlige produkter er «made in China»

Tusenvis av lamper

Det er ganske mange lamper det er snakk om, som er solgt i Norge.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Siv Egger i Ikea, har Lock vært på det norske markedet siden 2002 og Hybi har vært solgt siden 2012.

De har ikke komplette salgstall for hele perioden, men ifølge Egger har det siden februar 2014 blitt solgt 17.823 lamper av modellen Lock og 41.141 av modellen Hybi.

Hun sier til Dinside at de ikke vet hvor mange det er snakk om totalt.

- Men det vil være flere lamper enn det vi har tall på, sier Egger til Dinside.

HYBY: Hyby har blitt solgt siden 2012. Siden februar 2014, er det solgt  41.141 eksemplarer av den - men det reelle tallet av solgte eksempplarer siden 2012, er høyere. Foto: IKEA
HYBY: Hyby har blitt solgt siden 2012. Siden februar 2014, er det solgt 41.141 eksemplarer av den - men det reelle tallet av solgte eksempplarer siden 2012, er høyere. Foto: IKEA Vis mer


RINNA: Modellen Rinna tilbakekalles også, men den har ikke blitt solgt i Norge.  Foto: IKEA
RINNA: Modellen Rinna tilbakekalles også, men den har ikke blitt solgt i Norge. Foto: IKEA Vis mer


LES MER om tilbakekallinger her

Fire hendelser i Norge

Ikea har mottatt rapporter fra kunder om at glasskjermen på disse plafondene har falt ut. Ved noen tilfeller måtte kundene oppsøke lege, og ifølge rapporten måtte én kunde sys.

Egger forteller at det har vært fire hendelser med disse lampene i Norge, som de har fått beskjed om.

- Det har vært fire hendelser i Norge, hvorav tre har vært en beskjed at lampen har falt ned når klipsene har begynt å gå i stykker. Én måtte til lege, det var ingen skader, men han tok seg en tur til legen for kontroll, forteller Egger.

Du får pengene tilbake

- Ikea tar produktsikkerhet svært alvorlig. Alle produktene våre er testet og samsvarer med gjeldende lover og sikkerhetsstandarder. Til tross for dette har vi mottatt rapporter om at skjermen på Lock og Hyby plafonder har falt ut. For å sikre at sikkerheten til kundene våre ivaretas, og for å unngå flere hendelser, velger vi å tilbakekalle produktene med full refusjon, skriver Ikea i en pressemelding.

Du kan levere inn lampene på et hvilket som helst Ikea varehus, og få pengene refundert. Du trenger ikke å vise kvittering for å få pengene tilbake.

Kunder kan ta HYBY, LOCK og RINNA plafonder med til et hvilket som helst IKEA-varehus, hvor de vil få refundert hele beløpet. Det er ikke nødvendig å vise kjøpsbevis (kvittering) for å få tilbake pengene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer