Ikea vil gjøre kjøkkenet bærekraftig

Tilbyr produkter for energisparing og sortering.

ENKEL LØSNING: Ikeas hjemmeinnredningsspesialist, Camilla Gjerset, viser Noman Mubashir hvordan man enkelt kan sortere avfall.  Foto: Per Ervland
ENKEL LØSNING: Ikeas hjemmeinnredningsspesialist, Camilla Gjerset, viser Noman Mubashir hvordan man enkelt kan sortere avfall. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bør bli enklere å redusere energiforbruket på kjøkkenet, mener Ikea. Det er nemlig der hele 40 prosent av det totale energiforbruket i et hjem foregår.

Et av selskapets bidrag til dette, er å få ned vannforbruket i norske hjem. En husholdning bruker hele 200 liter per dag. 40 av disse literne bruker vi nettopp på kjøkkenet.

Spar strøm med nye kraner

30 prosent mindre vann

De færreste av oss er bevisste hvor mye vann vi faktisk bruker på en gjennomsnittlig dag. Økt bevissthet rundt vannforbruket er en måte å bruke mindre vann på, men også blandebatteriene fra Ikea skal kunne bidra med nettopp dette.

Samtlige av Ikeas blandebatterier har nemlig en innebygget sparedyse. Ved hjelp av lufttilførsel skal denne redusere vannforbruket med 30 prosent, tilsvarende tolv liter daglig.

Med tanke på at varmtvann utgjør 15 prosent av det totale energiforbruket i norske husholdninger, ifølge SINTEF Energiforskning, vil spesielt en reduksjon av varmtvannsforbruket utgjøre en forskjell. Vannsparingen er også gunstig for de som bor i kommuner der hver bolig har installert vannmåler, og man betaler vannavgift ut fra reellt forbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer