Ikke bare avgiftskutt for de rikeste

Det er ikke bare de som kan betale cash-kontant-rett-i-labben som kan slippe unna dokumentavgiften. Det finnes et smutthull vi vanlige dødelige også kan benytte oss av. For la oss nå være helt ærlig: Det er ikke de mest velstående som trenger det mest!

Publisert
Sist oppdatert

"De rike" slipper unna

Den siste ukens oppslag om de velståendes snarvei forbi dokumentavgiften har nok forarget endel.

Dagens Næringsliv skrev tirsdag at en rekke boliger i den øvre prisklassen blir solgt i det skjulte. "Rike mennesker slipper å betale dokumentavgift til staten, fordi de har nok penger til å kjøpe boliger kontant," kunne vi lese på dn.no.

Madserud allé-modellen

I november 2003 skrev DinSide Bolig om hvordan du kan lære av de rike, og unngå den upopulære dokumentavgiften. Løsningen er enkel - eiendommene eies ikke av deg selv, men av et aksjeselskap. Dette har blant annet blitt utnyttet av villaeierne i idylliske Madserud allé i Oslo.

Trykk på lenkene til høyre for å lese mer om Madserud allé-modellen.

Dette er et triks du kan benytte deg av - enten som eier, slik at potensielle kjøpere vil slippe dokumentavgiften - eller som kjøper, og la aksjeselskapet kjøpe eiendommen for deg.

Krav til egenkapital

For å starte et AS trenger man imidlertid en egenkapital på 100.000 kroner. Og det stopper ikke der. Totalt koster det over 130.000 kroner å etablere et aksjeselskap. De 100.000 kronene du må ha i egenkapital er ikke tapt - men for noen kan det være et problem å fristille et slikt beløp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.