Ikke betal oppsigelsesgebyr fra Telinet

Selskapet får en halv million i tvangsmulkt fra Markedsrådet for "urimelige avtalevilkår".

Ikke betal ennå, dersom du har fått oppsigelsesgebyr fra Telinet Energi. Foto: Per Ervland
Ikke betal ennå, dersom du har fått oppsigelsesgebyr fra Telinet Energi. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Tingrett har slått fast at Telinet Energi sine vilkår om ett års bindingstid og 900 kroner i oppsigelsesgebyr er urimelige, og dermed ulovlige etter markedsføringsloven, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Telinet har bestridt dette kravet i retten, og bruker fortsatt de lovstridige vilkårene, så Forbrukerombudet krever nå at Telinet betaler en tvangsmulkt på 500.000 kroner.

Det er produktet "Spot med prisgaranti" som har de ovennevnte avtalevilkårene. 27. januar i år slo Markedsrådet fast at dette var i strid med markedsføringsloven, og ila selskapet en halv million i tvangsmulkt. Telinet klaget saken inn for tingretten, og Oslo Tingrett stadfestet dette vedtaket 5. november i år.

Markedskraft/spotpris, fastpris eller variabel pris. Blir du forvirret? Les mer om de ulike typene strømavtaler, og hvilke som lønner seg mest over tid, i vår miniguide.

Fortsatte avtalen

I påvente av dommen fra tingretten har Telinet fortsatt praksisen med bindingstid og oppsigelsesgebyr, og Forbrukerombudet vedtok denne uken at Telinet nå må betale mulkten. I tillegg krever Forbrukerombudet at Telinet fjerner vilkårene om bindingstid og oppsigelsestid fra avtalene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer