Ikke bli lurt når du leier!

Som leietager i de store byene er du i en utsatt posisjon. Mangelen på ledige leiligheter gjør deg til et enkelt bytte for useriøse utleiere. Ikke gå i de mest opplagte fellene.

Publisert

Det kan være et mareritt å få seg en leilighet på leiemarkedet i dag. Det blir fort en evig kamp mot andre leietagere og slu utleiere, og det skal godt gjøres å holde hodet kaldt når du føler at drømmeleiligheten er i ferd med å forsvinne foran øynene på deg.

Du må derfor være ditt ansvar bevisst, det er alltid mange uærlige sjeler som er på utkikk etter å skumme fløten av et overopphetet marked og de vil gjøre sitt beste for å få nettopp deg på kroken. Bruker du sunn fornuft i kampens hete vil du alltid komme gunstigst ut, i hvert fall på sikt.

Referanser

Har du vært leietager før og hatt et godt forhold til din tidligere husvert er dette en kjempefordel.

Tenk på at mange private utleiere ofte er like usikre som deg. Selvfølgelig vil de gjerne ha en høy husleie, men det er fremdeles mange som velger å redusere leiebeløpet for å få "stødige folk" under taket. Det er et faktum som du bør utnytte, selg deg selv!

Sørg for at du har en skriftlig "attest" fra din forrige utleier. Hvis du ikke har ordnet dette på forhånd bør du i det minste spørre din forrige vert om du kan oppgi hans navn og telefonnummer, slik at utleier kan få en bekreftelse på at du er til å stole på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer