- Ikke bruk den

Advarer mot brannfarlig varmeovn.

BRANNFARLIG: Netthandelen tilbakekaller denne panelovnen på grunn av brannfare. «Ikke bruk dette produktet» står det i tilbakekallingen. Foto: Farligeprodukter.no
BRANNFARLIG: Netthandelen tilbakekaller denne panelovnen på grunn av brannfare. «Ikke bruk dette produktet» står det i tilbakekallingen. Foto: Farligeprodukter.no Vis mer
Publisert

Netthandelen tilbakekaller en varmeovn på grunn av brannfare.

Ifølge forhandleren skjer tilbakekallingen som et resultat av en brann, hvor man nå utreder om brannårsaken er varmeovnen. I påvente av konklusjonen, tilbakekalles alle ovner av samme type, som et føre-var-tiltak.

Dette er ovnen

Tilbakekallingen gjelder panelovnen EC-1200MDA, som er solgt blant annet av nettbutikken Netthandelen.no.

Tilbakekallingen er publisert på nettstedet Farligeprodukter.no, hvor du kan finne meldinger om farlige produkter som er solgt i Norge.

For en uke siden kunne vi fortelle om en brannfarlig Biltema-ovn som var tilbakekalt for flere år siden, men som nylig forårsaket brann i en bolig i Trøndelag. Både politi og forhandler ønsker å komme i kontakt med alle de som fremdeles ikke har levert ovnen tilbake.

Den aktuelle varmeovnen solgt via Netthandelen.no er produsert av Jiangsu Unbeatatable Radiator Co.,Ltd.

«Panelovnen inneholder en alvorlig feil. Feilen kan medføre brannfare. Ikke bruk dette produktet,» står det i tilbakekallingen.

Det gjelder for produkter som ble solgt i perioden 2012-13.

Eventuelle kunder som har dette produktet, bes ta kontakt med kundeservice der produktet er kjøpt.

Netthandelen bekrefter overfor Dinside at kunder kan levere produktet tilbake og få pengene refundert.

- Føre-var

Espen Wetrhus, sjef for kundeservice hos Brandsdal Group - som Netthandelen er en del av - forteller til Dinside at bakgrunnen for tilbakekallingen er en brann, og at de derfor har iverksatt tilbakekallingen som et føre-var-tiltak.

- Vi har mottatt et varsel om regress hvor det hevdes at en slik ovn kan ha forårsaket brann. Vi avventer dokumentasjon før vi og vårt forsikringsselskap Protector Forsikring, kan ta stilling til kravet. Om det gjelder en feil ved den enkelte ovnen eller om det skulle foreligge en produksjonsfeil ved alle modellene, gjenstår å se, forteller Wetrhus.

- Men i og med at det er fremsatt et slikt krav har vi tatt kontakt med produsenten for å sjekke om de er kjent med tilsvarende tilfeller og å varsle dem om at det kan være en feil ved modellen. Vi har ennå ikke fått noe svar på denne henvendelsen. Samtidig har vi valgt å tilbakekalle varen for å være føre-var, sier han videre.

Kontakter kunder

Kundeservicesjefen understreker at de ikke kan svare på hvor mange slike ovner det er solgt totalt i Norge.

- Vi kan ikke svare på hvor mange som er solgt i Norge totalt, bare hvor mange vi har solgt. Totalt har vi solgt produktet til 320 kunder, sier han.

Ifølge Wetrhus har de sendt varsler til kunder - og de vil fortsette med å forsøke å få kontakt med de kundene som de ikke har kommet frem til.

- Da vi er en nettbutikk har vi sendt varsel om tilbakekalling pr e-post, i tillegg til at vi har sendt brev pr post. Vi har også ringt en del av kundene der vi ser at e-post/brev ikke har kommet frem. I løpet av kort tid vil det også sendes SMS til enkelte av kundene vi ikke har kommet i kontakt med, sier Wetrhus til Dinside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer