Tørkerull

Ikke bruk dette tørkepapiret til mat

Tørkepapir til kjøkkenbruk kan i verste fall inneholde helseskadelige stoffer, og bør derfor ikke brukes i kontakt med mat.

HELSESKADELIG: Denne tørkerull-typen bør du unngå hvis den skal være i kontakt med mat. Reporter: Berit B. Njarga Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Har du noen gang tenkt over at det kan være store forskjeller på hva slags tørkerull du bruker på kjøkkenet?

Ifølge Matportalen.no er det slett ikke alt tørkepapir som er egnet brukt i kontakt med mat.

I verste fall kan det inneholde helseskadelige stoffer.

Se på merkingen

Vi har spurt Mattilsynet hvorfor du bør være forsiktig med bruk av tørkerull i kontakt med mat.

Julie Tesdal Håland, seniorrådgiver i seksjon fremmedstoffer og EØS, sier til Dinside at det ikke er sikkert at tørkerullen er laget for å være i kontakt med mat.

- Dermed er den kanskje ikke egnet til slik bruk. Vårt generelle råd er å bruke produkter man vet er ment til matkontakt. Sjekk om produktet er merket med at det kan brukes til kontakt med mat.

Nå lurer du sikkert på hvordan du sjekker dette. Jo, ved å sjekke emballasjen ved innkjøp av tørkepapiret.

- Fra merkingen skal man se om det kan brukes til mat. Mange bruker et gaffel og glass-symbol, mens andre skriver at det kan brukes til kontakt med mat. Fremgår det av merkingen at produktet kan brukes til mat, så er det produsentens ansvar at det er trygt å bruke til kontakt med mat, forklarer Håland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer