Hvordan bli kvitt mus

Ikke bruk ost!

Trodde du at osten i musefelle vil lokke musene fram? Det er ikke så sikkert...

MUSEFELLE: Du trodde kanskje osten var det perfekte lokkemiddelet for musa? Ifølge Anticimex er det veldig lite effektivt, dersom du ønsker å fange skadedyret. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du forhindre å få et museproblem i huset ditt, er det ett råd som gjelder: Å få tettet igjen alle åpninger, der musa kan komme seg inn. En mus trenger nemlig minimalt med plass for å komme seg inn.

Men har du allerede hørt krasling i husveggen, har du en aldri så liten jobb foran deg.

Kommer med kulda

Skadesjef Stein Norstein i Anticimex sier til Dinside at det er i disse dager, når kulda setter inn, at det gjerne er at musene kommer seg inn i hus som ikke er tette.

Kollega og assisterende skadesjef Jens Galby forteller at det viktigste tiltaket ved oppdagelse av mus i huset, er å finne ut hvordan de har tatt seg inn i huset og tette disse åpningene.

- De vanligste stedene mus tar seg inn i en bolig er via åpninger oppunder kledning, eller hjørnekasser og sprekker i grunnmuren. Dårlige ventiler inn til krypkjeller og utette kjellervinduer eller kjellerlemmer er også aktuelle steder for mus å ta seg inn, forteller assisterende skadesjef i Anticimex, Jens Galby.

Han forteller at man enkelt kan filme oppunder kledning og hjørnekasser med selfie-funksjonen på smarttelefonen, for å se om det er risiko for mus i åpningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer