Rengjøring:

Ikke bruk støvsugeren her!

Seks ting du ikke burde bruke støvsugeren til - og ett smart triks du burde kunne.

NEI NEI NEI: Jord er en av de tingene du ikke bør bruke støvsugeren til å fjerne. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
NEI NEI NEI: Jord er en av de tingene du ikke bør bruke støvsugeren til å fjerne. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Høres støvsugeren ut som den desperat roper på hjelp når du skyver den over gulvet? Det er mest sannsynlig din feil. Støvsugeren er støvets verste venn, og det er fristende å finne den fram når du søler. Men det er ikke alt du burde bruke den til å suge opp, dersom du ønsker å ha den så lenge som mulig.

Det britiske forbrukernettstedet Which har satt sammen en liste med seks ting du ikke burde bruke den til, med hjelp av støvsugerprodusenten Dyson.

Blokkerte filter er det vanligste problemet når støvsugeren svikter, og står for rundt en femtedel av alle innrapporterte feil med støvsugere. Det viktigste du gjør for å vedlikeholde støvsugeren er jevnlig rens av munnstykke og filter, og å bytte støvsugerpose eller tømme støvsugeren jevnlig, om du har en poseløs støvsuger.

1: Jord og planterester

Enten du ikke tørker godt nok av skoene på vei inn i huset eller har veltet en plante: Det er lett å hente fram støvsugeren for å fjerne jord og planter. Det bør du ikke gjøre.

Er jorda på et teppe, kan det også gjøre vondt verre: Tyngden fra munnstykket kan skyve jorda lenger ned i teppet, og du risikerer at det setter flekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer