Ikke bruk!

Ikea utvider tilbakekalling.

TTILBAKEKALLER: Ikea trekker tilbake enda flere Lettan-speil etter å ha oppdaget at festene er skjøre på flere speil enn først antatt. Foto: IKEA
TTILBAKEKALLER: Ikea trekker tilbake enda flere Lettan-speil etter å ha oppdaget at festene er skjøre på flere speil enn først antatt. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i år sendte Ikea ut en tilbakekalling av visse Lettan-speil for reparasjon fordi veggbeslagene kunne gå i stykker. Nå har de funnet ut av dette gjelder speil produsert i en større periode, og utvider derfor tilbakekallingen, skriver selskapet i en pressemelding.

Nå ber møbelkjeden alle kunder som eier et Lettanspeil som er berørt om å slutte å bruke det og bestille nye veggbeslag uten ekstra kostnad.  

– I Ikea utvikler vi produktene ved å bruke et strengt risikovurderings- og testprogram, for å sikre at produktene lever opp til alle gjeldende lover og standarder på markedene der de selges. Til tross for dette har vi blitt gjort oppmerksom på at noen av beslagene som fester LETTAN-speilene til veggen, går i stykker. Dette har ført til at noen speil har falt ned, skriver selskapet i en pressemeldingen.

Speilene som er berørt og kalles tilbake for reparasjon, inkluderer:

  • alle Lettan-speil med datostempling fram til og med 2105 (ÅÅUU)
  • Lettan-speil med leverandørnummer 21944 og datostempel fram til og med 2325 (ÅÅUU)

Du finner datostempel og leverandørnummer på en etikett på baksiden av LETTAN-speilet. Dette er et eksempel på en etikett, med plasseringen av leverandørnummeret (21944) og datostempelet (2152 = År År Uke Uke) framhevet i rødt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.