Ikke bry deg om renten

Det er ikke dagens rentebeslutning, men signaler for høsten boligeiere bør følge med på.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal renten opp en kvart prosent i dag, eller blir den stående på stedet hvil? Ifølge Christian Dreyer, leder av Norges Eiendoms-meglerforbund (NEF) vil et rentehopp på en kvart prosent ha lite å si for boligprisene, men han er likevel spent på dagens rentemøte.

Se hva som skjer med renten på DinSide.no klokken 14:00

- Det er Gjedrems beskrivning av fremtiden vi er spente på, hvordan han ser for seg rentebanen videre, sier Dreyer til DinSide. - Hvis han signaliserer at rentetoppen er nær, eller allerede er her, vil vi se en litt lysere fremtid for boligmarkedet.

Skulle Gjedrem signalisere fortsatte renteøkninger fremover, vil det bygge oppunder et usikkert boligmarked videre, mener Dreyer.

Sannsynligheten for at dette vil skje er imidlertid liten. Norges Bank byr sjelden på overraskelser, og i Pengepolitisk rapport nummer 2 i år, som ble presentert i slutten av juni, staket Gjedrem ut kursen for høsten.

Hovedstyret har vedtatt at styringsrenten bør ligge i intervallet 5,25 - 6,35 prosent i perioden fram til neste rapport legges fram 29. oktober, med mindre norsk økonomi blir utsatt for uventet store forstyrrelser. Nå ligger den midt imellom: 5,75 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.