Ikke drep boasneglen!

Boasnegl, tigersnegl, leopardsnegl ... uansett hva du kaller den: Den er din venn.

Du må gjerne kverke brunsnegler, men ønsker du å bli kvitt dem, bør du la denne sneglen leve. wikimedia commons Foto: Steven N. Severinghaus
Du må gjerne kverke brunsnegler, men ønsker du å bli kvitt dem, bør du la denne sneglen leve. wikimedia commons Foto: Steven N. Severinghaus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Mordersneglen", brunsneglen eller Iberiasneglen om du vil, har blitt viet mye oppmerksomhet de siste årene. Den brune sneglen har spredt seg svært raskt, og fortærer det den kommer over, prydplanter, som nytteplanter.

Fortvilte hageeiere plukker snegler i stedet for jordbær, og ser avlingen krympe dag for dag. Det er heller ikke særlig delikat med de slimete krekene som snegler seg inn over alt.

Les også: Slik vinner du mot sneglene

Det er imidlertid ikke alle sneglene du bør kvitte deg med. I din iver etter å fjerne de brune sneglene, kan det være fristende å fjerne alle slimete ubudne hagegjester. Men boasneglen bør du la være. For ifølge Grønn Hverdag spiser den brusneglene for deg!

– Boasneglen er en stor snegl som noen ganger forveksles med brunsneglen, men denne må du ta godt vare på, skriver Grønn Hverdag på sine nettsider. For boasneglen vil heller spise brunsnegler og brunsnegleegg enn plantene dine.

Du kjenner den igjen på det karakteristiske stripete og prikkete utseendet, som gjør at boasneglen gjerne kalles tigersnegl eller leopardsnegl. (også kalt tigersnegl og leopardsnegl).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer