Ikke drep boasneglen!

Boasnegl, tigersnegl, leopardsnegl ... uansett hva du kaller den: Den er din venn.

Du må gjerne kverke brunsnegler, men ønsker du å bli kvitt dem, bør du la denne sneglen leve. wikimedia commons Foto: Steven N. Severinghaus
Du må gjerne kverke brunsnegler, men ønsker du å bli kvitt dem, bør du la denne sneglen leve. wikimedia commons Foto: Steven N. Severinghaus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Mordersneglen", brunsneglen eller Iberiasneglen om du vil, har blitt viet mye oppmerksomhet de siste årene. Den brune sneglen har spredt seg svært raskt, og fortærer det den kommer over, prydplanter, som nytteplanter.

Fortvilte hageeiere plukker snegler i stedet for jordbær, og ser avlingen krympe dag for dag. Det er heller ikke særlig delikat med de slimete krekene som snegler seg inn over alt.

Les også: Slik vinner du mot sneglene

Boa/Tiger/Leopard-sneglen har fått navn fra flekkene. wikimedia commons Foto: Andre Heiter/
Boa/Tiger/Leopard-sneglen har fått navn fra flekkene. wikimedia commons Foto: Andre Heiter/ Vis mer


Det er imidlertid ikke alle sneglene du bør kvitte deg med. I din iver etter å fjerne de brune sneglene, kan det være fristende å fjerne alle slimete ubudne hagegjester. Men boasneglen bør du la være. For ifølge Grønn Hverdag spiser den brusneglene for deg!

– Boasneglen er en stor snegl som noen ganger forveksles med brunsneglen, men denne må du ta godt vare på, skriver Grønn Hverdag på sine nettsider. For boasneglen vil heller spise brunsnegler og brunsnegleegg enn plantene dine.

Du kjenner den igjen på det karakteristiske stripete og prikkete utseendet, som gjør at boasneglen gjerne kalles tigersnegl eller leopardsnegl. (også kalt tigersnegl og leopardsnegl).

Har du funnet et middel som er effektivt mot brunsneglene? Del med andre lesere i debatten eller send oss en mail.

Kaffe, salt og strøm

Brusneglene derimot, er det bare å kverke! Foto: Karoline Brubæk
Brusneglene derimot, er det bare å kverke! Foto: Karoline Brubæk Vis mer


Selv om tigersneglen kan hjelpe deg å bekjempe de sleipe krekene, er det vanskelig å bestemme at den skal holde seg til akkurat din hage. Heldigvis er det mange andre gode råd for deg som ønsker en sneglefri hage, blant annet:

 • Klipp gresset hyppig
 • Bruk sneglemidler. Mange snegleplagete anbefaler Nemaslug.
 • Lag en ølfelle, grav ned en boks og fyll den halvfull med øl
 • Lag et enkelt strømgjerde.
 • Lag en barrière rundt hagen av feks salt eller kalk
 • Ungå de største brunsnegledelikatessen, og fjern døde snegler
 • Vann om morgenen, ikke om kvelden
 • Plukk dem, og drep dem.
 • Hell kaffe på dem
 • Les mer: Ti veier til sneglefri hage


  wikimedia commons

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer