Ikke en dråpe går til spille

Vasken med integrert toalett - eller omvendt.

Vannet du bruker når du vasker hendene går ikke til spille - det brukes når du skyller ned i toalettet.  Foto: caroma.com.au
Vannet du bruker når du vasker hendene går ikke til spille - det brukes når du skyller ned i toalettet. Foto: caroma.com.au Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bortskjemte som vi nordmenn er når det kommer til tilgang på rent vann, er det lett å glemme at dette er en ressurs få forunt. Det er stort sett bare dem som har fritidsboliger uten innlagt vann som har lært seg smarte vannsparetriks. Og man rekker som regel å glemme at det er stress å bære og styrete å spare på vannet før man er tilbake i sivilisasjonen igjen.

Down under er imidlertid vann en langt knappere ressurs, og dette tvinger som kjent frem kreativiteten. Den australske baderomsutstyrsprodusenten Caroma har blant annet et vannsparende spylingssystem i sine toaletter som skal spare vannet når du skyller ned. Og som du kan se på bildet over har de nå tatt vannsparingen opp enda ett nivå, i et toalett med servant integrert i sisternen.

Les også: Så ekle er vi hjemme

Skeptisk? Vi innrømmer det gjerne: Det ser litt rart ut. Men selv om du vasker hendene i vann som kommer når du trekker ned, er det selvfølgelig rent vann som kommer ut. Men etter at du har vasket hendene går vannet ned i sisternen, for gjenbruk som toalettspylevann.

Advarer mot feilinstallering av vegghengte toaletter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer